Интимно

4 правила за любовта, които не бива да забравяме

Ако обичаме себе си и другите ще ни обичат

18.05.2021г. / 12 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Животът се състои и от въпроси и отговори, въпроси, които постоянно си задаваме за всичко, което ни се случва. Любовта не е изключение. Има някои правила, които е добре да не забравяме, защото така ще си спестим редица разочарования. Вижте кои са.

Хората не са длъжни да отвръщат на любовта ни

Ако се замислите, едва ли бихте могли да изпитвате чувства към някого, който не ви привлича, но пък е влюбен във вас. Затова не бива да забравяме, че няма как да накараме някого насила да изпитва емоции към нас, независимо колко сме влюбени, независимо, че смятаме, че бихме могли да сме идеалната половинка.

Как да спечелите сърцето на един мъж

Редно е да се отнасяме с уважение към чувствата и избора на другите. Вместо да губим енергията си в това да страдаме за някого, по-добре е да насочим тази енергия в посока на това да подобрим собствения си живот, да повишим квалификацията си и т. н. И кой знае, тогава човекът, чиято любов се опитваме да спечелим, може да ни забележи. Но това не означава, че трябва да се променяме заради някого.

10 начина да го накарате да мисли за вас постоянно

Обичта винаги се усеща

Няма как да объркаме, когато обектът на нашите желания или партньорът ни изпитва любовни емоции към нас. Със сигурност бихме забелязали как той ни прави приоритет, освобождава си време, за да бъде в компанията ни, иска по-често да ни чува, вижда, интересува се от това как е минал денят ни и т. н. Уважава нашите чувства, грижи се за тях. От друга страна, когато партньорът ни по-рядко е част от този процес е време да погледнем трезво на събитията и да спрем да го оправдаваме за липсата му.

Свързани статии

Ако обичаме себе си и другите ще ни обичат

Да обичаш себе си не е егоизъм, а уважение към твоите желания и чувства. Самоуважението ни помага да поставяме лични граници, да казваме „не“, когато имаме нужда. Обичта към Аз-а е важна, защото тя ни помага да действаме достойно във всяка ситуация, да не се поддаваме на манипулация, дори в името на любовната ни връзка. Така партньорът ни ще има уважение към личността ни. Човек, който се обича, знае и как да дарява обич на другите.

Няма как да задържим партньор, който вече не ни обича

Звучи болезнено, но щом една връзка вече се е изчерпала, значи тя освобождава място за нещо ново и хубаво в живота ни. Без значение дали от тази връзка имаме деца или не, трябва да помислим върху това кое е по-добре – да бъдем в измамни отношения, в които ни липсва обич или да започнем отначало.

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
titia ( преди 2 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )