Интимно

Как се усеща истинската любов?

Бихте могли да живеете без този партньор, но не искате

06.05.2021г. / 09 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Какво е истинската любов? За всеки тя има различно определение. Едно е сигурно – кара ни да се чувстваме различно и уникално. Има разлика между похотта, привличането и привързаността. Според някои западни специалисти по връзките, една двойка трябва да премине през дълбока междуличностна връзка и не само, преди да изпита истинска искрена любов.

И все пак, как да я усетите?

1. Тя е повече от похот. Има разлика между физическото привличане, което обикновено е краткотрайно и усещането, че ни се случва истинска любов. Важно е да разпознаете разликата между тях.

2. Готови сте на риск. Въпреки че сърцето ви може да бъде разбито, усещанията ви за тези взаимоотношения ви карат да се изправите срещу страховете и рисковете и да се отворите напълно към човека, който е развълнувал душата ви.

5 вида доверие в една връзка

3. Чувствате се спокойни около този партньор. Когато еуфорията от влюбването започва да уляга, тогава започваме да виждаме повече за личността на другия. Започва фазата на свързване и тогава можем да усетим истинската любов, ако я има.

Тест: Какъв е вашият любовен стил?

4. Имате усещането, че сте на прав път. Когато срещнем онази, различната любов, ние усещаме сила в себе си, нещо, което ни подсказва, че сме в правилната посока.

5. Приемате силните и слабите страни. Още един знак, че в живота ви се е появила истинска любов е преминаването през разочарованията. Те няма как да бъдат избегнати, а и не трябва. Усещането за истинската любов ни кара да осъзнаем всички свои недостатъци, да се приемем с тях, но и да продължим да инвестираме във връзката.

5 причини да споделите своите чувства

6. Вярвате, че любовта ви ще продължи. Още един начин да разпознаем истинската любов е това, че искаме този човек в живота си, че за нас е важно да изградим доверие помежду си.

Свързани статии

7. Преодолели сте препятствия и предизвикателства. Колкото повече двама души преминават през трудни моменти, изпитания, толкова по-силни стават като двойка или пък се разделят. Разбира се и от двете страни е необходимо да има усилия, за да стигнем до извода, че имаме истинска любов в живота си.

8. Бихте могли да живеете без този партньор, но не искате. Въпреки че сте отделен индивид, можете да се справяте сами в живота си, все пак има част от вас, която знае, че просто действително искате да имате този човек в живота си. Това е още един начин, по който усещате истинската любов.

Снимка: iStock

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
vie druka rabota nemate li osven pisane na izmislici posoyanno
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
Добрев ( преди 2 години )
Любовта се усеща като когато Фандъчката тича с джапанки по асфалта
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време