Интимно

5 неща, които двойките в дълги връзки забравят да правят

За да направят отношенията си отново интересни и вълнуващи

03.06.2021г. / 13 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Двойките, които имат дълготрайни връзки, често страдат от скука и отдалечаване в емоционален план. Причините са много. Една от най-съществените грешки, която допускат много партньори, е да оставят връзката си на течението. Има неща, които вероятно забравяте, че трябва да правите, когато сте обвързани от дълго време. Ето кои са те и как да направите връзката си отново щастлива и вълнуваща.

4 модела във връзките, които определят колко дълги ще са те

Интересувайте се от живота на партньора си без да бъдете прекалено любопитни

Не забравяйте да питате партньора си как е минал денят му, какво е правил с приятели, докато сте били разделени. Внимавайте обаче да не се натрапвате прекалено, за да не изглежда, че водите разследване и му нямате доверие. Проявата на интерес към живота на другия винаги е добър начин да поддържате пламъка на любовта и интереса помежду ви. Този подход е добър и за откриване и решаване на проблеми във връзката. Мълчанието винаги е лош съветник. Липсата на интерес към партньора също.

Разменяйте си подаръци

Размяната на подаръци е начин да поглезите партньора си, да му обърнете специално внимание, да му покажете, че мислите за него и сте избрали нещо, с което да го зарадвате. Не е нужно подаръкът да е скъп. Ценно е вниманието, което показвате чрез него.

Ако от връзката липсват тези 5 неща, тя няма да е успешна

Съсредоточете се върху качествената комуникация

Ако искате да разнообразите и да заздравите дългата си връзка е важно да общувате, но качествено. Говорете по важните за връзката ви въпроси. Не замитайте проблемите под килима. Общувайте, като не забравяте и за шегите и закачките. Опитвайте се да поддържате приятелски отношения, така че връзката ви да не се превръща в скучно задължение.

Съвети за срещите след раздяла или развод

Живейте пълноценно

За да направите дългата си връзка щастлива и интересна е важно да живеете живота си пълноценно както като двойка, така и поотделно. Ако животът ви като отделни личности е скучен, монотонен, нямате интересни занимания, хобита, не се развивате и не учите нови неща, скоро темите ви на разговор ще се изчерпят. Водете интересен начин на живот. Това ще помогне и на връзката ви.

Не забравяйте, че партньорът ви не е перфектен

Няма перфектни хора. Партньорът ви не е идеален, както и вие не сте. Избягвайте да се съдите взаимно и да акцентирате единствено на слабостите и недостатъците си. Обичайте се заради положителните си страни. Приемайте негативните. Това е част от тайната на любовта в дългосрочен план.

5 решаващи неща, които трябва да разберете през първите седмици от връзката

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 2 години )
lipsva mi golemia mi liubim bliznak , s kogoto se smeem , dnite sa po- hubavi , slunceto gree po- hubavo, i jivota mi e o6te po- hubav. iskam si go ....4akam go...govoria v li4en plan i bez slujebni tulkuvania.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 2 години )
kolko mnogo iskam da pravia tezi ne6ta v ejednevieto si s liubim 4ovek...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време