Интимно

7 признака, че се срещате с грешния човек

Връзка, която не е подходяща за вас – как да я разпознаете

03.08.2021г. / 13 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта може да е заблуждаваща, особено в началото и особено, когато се чувствате сякаш сте на върха на щастието. С розови очила на очите лесно можете да объркате дали се срещате с правилния човек или не. Когато започнат да се появяват знаците щастието лека-полека започва да се измества от чувство на несигурност, придружено с много въпросителни.

4 признака, че се срещате с правилния човек

Кои са признаците, че се срещате с грешния човек? Не си губете времето, а вярвайте, че заслужавате много повече.

Постоянно ви потиска

Когато сте заедно имате чувството, че не правите нищо правилно. Постоянно внимавате да не сгрешите какво казвате или какво правите. Очаквате да бъдете критикувани. Характерът, личността, реакциите на партньора ви ви карат да се чувствате неспокойно, неудобно. Знаете, че ви съди, дори да не казва нищо.

Не можете да му се доверите

Когато се срещате с грешния човек, изпитвате трудности да му се доверите. То е на подсъзнателно ниво. Възможно е дори да не можете да обясните защо ви е трудно да му имате доверие. Винаги се съмнявате в това какво мисли. Не можете да му се доверите напълно, когато казва, че е навън с приятели. Имате усещането, че не ви казва цялата истина.

10 признака, че имате връзка с неподходящ човек

Мисли за себе си, не за вас

Ако се срещате с грешния човек, който няма особено сериозни намерения към вас, вие ще усещате, че той е ангажиран преди всичко със себе си и собствените си задачи и цели, не с вашите. Няма да прави място за вас в графика си. Няма да се съобразява с желанията ви. Няма да прави планове с вас. Няма да търси мнението ви. Ще се чувствате пренебрегнати, неразбрани, нечути.

Прекалено много драма

Ако сте с точния за вас човек, нещата ще вървят гладко, дори да имате разногласия. Ако във връзката ви е намесена прекалено много драма, този човек не е правилният за вас. Когато сте с грешния човек, драмата ще се е настанила трайно между вас и ще намира начин да изпъкне, каквото и да правите.

Рецепта за щастие или какво му трябва на човек

Чувствате се неудобно да бъдете себе си

Ако сте с грешния човек, това ще си личи и по вашето поведение. Ще се притеснявате да се държите освободено и неподправено. Ще се страхувате да бъдете себе си, да говорите без да премисляте всичко предварително, да реагирате спонтанно. Представете си как ще продължавате по този начин занапред, ако още в началото на връзката се чувствате така.

Не можете да се насладите на хубавите моменти

Ако бяхте с точния за вас човек, щеше да ви е лесно да се радвате заедно на малките неща в живота. Когато обаче сте с човек, който не ви пасва по никакъв начин, напрежението ви кара да не можете да се зарадвате искрено на всичко, което се случва с вас и около вас. Липсата на щастие ще започне да контролира живота и ежедневието ви, като ви погълне в капана на тревожността и безпокойството.

Кога ще се появи правилният човек в живота ни?

Той не се интересува от вашите цели, интереси, проекти

Когато не сте с точния за вас човек, той няма да се интересува от това какво вълнува вас. Вашите цели, интереси, хобита, проектите, с които се занимавате за него ще са нещо, което няма особено значение. Ако усещате такава нагласа у партньора си, помислете дали такава връзка си струва.

Коментирай