Интимно

4 големи женски грешки, които автоматично отблъскват мъжете

Кои типове поведение провалят връзките

09.08.2021г. / 08 04ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако мислите, че онова, което привлича най-много мъжете, е красивата външност и сексапилната фигура, грешите. Приятният външен вид безспорно е важен, за да привлече погледа на един мъж, но има далеч по-привлекателни черти от цялостното излъчване на жените, които действат като магнит за силния пол. Просто е. Една жена става привлекателна, ако е уверена, сигурна в себе си и женствена. Всичко останало е допълнение към привлекателността ѝ. 

5 неща, които двойките в дълги връзки забравят да правят

Красотата, чувството за хумор, смехът са все качества, които са важни, за да бъдете забелязани. Ако не сте уверени обаче, ако се притеснявате от себе си, страхувате се да изразите мнение, от езика на тялото ви личи, че имате съмнения в качествата си. Това се долавя от околните и може да ви изиграе лоша шега в любовта. 

Кои са най-големите женски грешки, които автоматично отблъскват мъжете?

Задавате валидиращи въпроси, като „Това прави ли ме дебела?“, „Защо каза това?“, „Обичаш ли ме още?“

Ако искате мъжът до вас да ви гледа с одобрение и възхищение, показвайте именно такова отношение към себе си. Уважавайте се. Имайте доверие в качествата си. Имайте високо самочувствие. Харесвайте се. Ако постоянно искате одобрение с подобни въпроси, вие всъщност не печелите любовта му, а го карате да се вглежда в недостатъците ви, на които акцентирате. Това отблъсква мъжете, защото ги кара да вярват, че вие сами не вярвате в себе си. 

Малки тайни за щастливи връзки

Казвате неща, като „просто ме прегърни“, дори партньорът ви да е отдаден, да обича да ви гушка и да ви отдава вниманието си

Много жени грешат, като използват подобни фрази, защото с тях подсъзнателно ангажират мъжа с прекалено голяма отговорност към тях. Това може да изплаши много мъже. Ако постоянно повтаряте, че искате да бъдете прегърнати, утешени, да бъдете държани от мъжа до вас, това може да го изплаши. Отговорността, която такива фрази възлагат, е огромна. Възможно е мъжът до вас да се отдръпне, защото поведението ви предполага пълна липса на лично пространство, а това изтощава с времето. 

Уроци, които научаваме от предишни връзки

Ревнувате, дори когато нямате основание 

Ревността е отровата, която може да довърши и най-щастливата и хармонична връзка. Когато непрекъснато показвате ревност, следите всяка негова крачка, коментирате снимките, които публикува с приятелки или колежки, това отблъсква мъжа. Ако имате основание за ревност е нормално да я показвате. Но ако мъжът до вас не само не ви дава реални поводи за ревност, но и непрекъснато демонстрира любовта и отдадеността си, а въпреки това вие изпитвате болезнена ревност към всичко, което прави и всеки, с когото общува, това ще го отблъсне. 

10 типа връзки, обречени на провал

Казвате, че сте изгубени без него, без любовта му 

Подобни фрази товарят още повече връзката. Ако му повтаряте, че сте изгубени без него, че не знаете как ще живеете без него или че животът ви не би имал смисъл, ако не сте заедно, това определено отблъсква. Ако мислите, че с подобни фрази показвате любовта си и ще успеете да изискате и неговата, грешите. Ефектът е тъкмо обратният. Повечето мъже ще се отдръпнат инстинктивно при такова поведение, защото с такива фрази жените обезценяват сами себе си, изглеждат с ниско самочувствие и сякаш животът им е изпразнен от смисъл и съдържание сам по себе си, а зависи изцяло от мъжа до тях. 

Коментирай