Интимно

7 фактора, предизвикващи моментално привличане

Кои са причините да се почувствате мигновено привлечени от някого

16.08.2021г. / 08 35ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Привличането е нещо, което се случва мигновено. Често е необяснимо. В повечето случаи се намесва сексуалното желание. При всеки важат различни закони на привличането. Ако за едни привлекателността се дължи на миризми, поза на тялото, флирт с очи, за други е усещане, което те връхлита мигновено без да осъзнаваш напълно какво ти се случва. 

Научно доказани фактори за привличане

Незабавното привличане е нещо, което не може да се обясни. То е трепет и вълнение, които те карат да се чувстваш различно. Усещаш, че нещо се случва, но невинаги можеш да го обясниш. Не е нужно много време, за да сте привлечени от някого. Понякога са необходими само няколко секунди, за да изпитате желание да се доближите повече до човека. 

Много хора имат свой тип, от който смятат, че са привлечени. Що се отнася до незабавното и моментално привличане обаче, то може да надхвърли далеч типа, който смятате, че имате. 

Тласъкът към някого, за който не сте подозирали, че ще ви привлече, може да е продиктуван от някои фактори, от които често зависи привличането. Ето кои са някои от тях.

Близост 

По-вероятно е да се почувствате привлечени от някого, с когото имате физическа близост по някаква причина без това да означава близост в сексуален смисъл. Чисто физическата близост, когато телата ви са едно до друго, може да отключи освобождаване на ендорфини, които да ви накарат да се почувствате привлечени. 

20 истини за любовта и привличането

Прилика 

По-вероятно е да сте привлечени от някого, с когото си приличате, отколкото от някого, с когото нямате нищо общо на външен вид. Това важи за първоначалното моментално привличане. Онова, което е базирано на прилики в разбиранията и мисленето, ценностите и целите идва на по-късен етап, след като сте се опознали. Но първоначалното и незабавно усещане за привличане е тясно свързано с физическата сходност. 

Физическо вълнение 

Когато срещнете някого, към когото моментално сте привлечени, тялото ви мигновено ще ви подаде сигнал за това. Ще се почувствате по-леки, може да имате изтръпване и потрепване на крайници, пеперуди в корема, учестен пулс, зачервени бузи, изпотени длани. Всичко това е физически отговор на привличането, което ви е обзело в присъствието на обекта на интереса ви. 

Законът за привличане за всяка зодия

Настроение

Обикновено харесваме хора, които са в добро настроение. Тези хора са весели, общителни, в тяхната компания се чувстваме добре. Нормална реакция е да се почувствате привлечени от човек, който ви кара да се усмихвате и който ви кара да се чувствате приятно. 

Сигнали, издаващи сексуално привличане

Недостиг на избор 

В много случаи,  когато човек търси партньор, а няма особено голям избор по някаква причина, той неусетно и подсъзнателно може да се почувства привлечен от потенциален партньор, който среща. Това привличане не е на физическо ниво и няма общо с изброените по-горе фактори, а е просто продиктувано от огромното желание за откриване на интимен партньор. По този начин автоматично се чувствате привлечени от някого, когото смятате за потенциален партньор. 

Външен вид 

Външният вид има голямо значение за това дали ще бъдете привлечени от някого в първия момент или не. Много по-малко вероятно е да сте привлечени от зле облечен и недобре изглеждащ човек, колкото и да сте над тези неща. 

Съвети за привличане на любов според фъншуй

Хормони и невротрансмитери 

Хормоните и невротрансмитерите, които витаят из тялото ни, до голяма степен диктуват към кого ще се почувстваме привлечени. По-високите нива на окситоцин в тялото, когато се чувствате добре, весели и жизнерадостни, могат да ви накарат да се почувствате привлечени от някого, както и да повишат вашето ниво на привличане. 

Коментирай