Интимно

Как комуникацията влияе на сексуалния ни живот

Чрез нея внасяме повече разнообразие

15.10.2021г. / 06 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Какво прави една връзка пълноценна, стабилна? Комуникацията е един от факторите, които допринасят за това. Удовлетворението от секса също, но за да бъде той вълнуващ, отново се нуждаем от добра комуникация с партньора. Вижте защо тя е важна и как се отразява на сексуалния ни живот.

Останете любопитни един към друг

Когато двама души са заедно от години, често спират да бъдат любопитни един към друг, защото смятат, че вече знаят всичко. Могат да назоват любими вкусове и цветове на другия, какво харесва или не. Въпреки това да си мислите, че знаете всичко един за друг може да се окаже „опасно“ за връзката ви. По-лесно е да изберете да предвидите чувствата и реакциите на половинката си, вместо да попитате за тях, да бъдете любопитни.

6 аромата, които ни възбуждат

Събудете любопитството един към друг, защото така ще помогнете на връзката ви да бъде по-удовлетворяваща, както и сексуалният ви живот. Не приемайте, че той или тя харесва да прави секс само в една поза, например, или нещо друго, което ви е известно, питайте се, споделяйте. Така с лекота ще въведете новости в спалнята, а споделянето извън нея може да ви помогне да се преоткриете и за други неща.

Защо спането в поза лъжички е полезно?

Бъдете отворени

Да бъдеш отворен пред половинката си е едно от най-важните комуникационни умения. Това позволява на партньора ви да разбере мислите и чувствата ви, да се свържете с него и да покажете истинското си Аз, дори ако се срамувате от някои интимни теми.

Тази комуникационна практика е важна, тъй като спомага за засилване на желанието и удоволствието. Споделянето на интимните ви фантазии, увеличава емоционалната интимност, което може да ви накара да искате да бъдете интимни по-често.

5 вида страх, които ни провалят в любовта

Не бъдете осъждащи

Част от това, което прави споделянето трудно, е страхът да бъдеш осъден от партньора си. Затова бъдете внимателни как реагирате.

Разбира се, никой не е перфектен и всеки прави грешки. Дори и да не споделяте едни и същи мисли или чувства по конкретни теми, важно е да помислите как бихте искали другият да се отнесе към вас, ако ситуацията е обратна. Това важи за онези случаи, в които за вас има неща, които биха били неприятни в спалнята.

Свързани статии

Важното е да отбележите, че това не е вашето изживяване, без да сте нападащи към половинката си, но и да не се поддавате на манипулации да правите нещо, което не ви е приятно. Не изключвайте възможността да говорите за фантазиите си, дори понякога да се разминавате в тях. Все някъде ще намерите допирни точки.

Малките неща, които правят връзката неразрушима

Покажете, че партньорът е важен за вас

В една връзка всеки има желанието да бъде обичан, забелязван такъв какъвто е, дори след дълги години взаимоотношения се нуждаем да усещаме постоянно, че сме важни за половинката си. Това може да се случи по много и различни начини – чрез докосване, не само в хубавите моменти, но и в трудните, контакт с очите, докато говорите, комплименти, дори по време на секс.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )