Интимно

13 признака на страст и похот, но не и любов

По какво личи дали мъжът е влюбен във вас или е просто физически привлечен

24.10.2021г. / 12 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Новите връзки са вълнуващи. Когато някой мъж ни ухажва и ни показва цялото си внимание, това ни ласкае и повдига самочувствието. Много жени бъркат страстта и похотта на мъжете с любов. Всички малки и големи жестове могат да ви накарат да се влюбите в мъжа, с когото се срещате, но той да не изпитва същото към вас. Ако искате обвързване, а все нещо пречи на връзката ви да се развие и задълбочи, много вероятно е партньорът ви да изпитва похот и страст към вас, но не и любов.

Как да разпалим поугасналата страст във връзката?

Привличането и химията са важни за една връзка, но ако отношенията останат само на това ниво, те трудно могат да се определят като любов. Съществуват признаци, които издават дали това, което изпитва мъжът към вас е любов или чисто и просто страст и физическо привличане.

Кои са признаците на похот и страст, а не на любов?

1. Той придвижва нещата много бързо напред – изпраща ви до вкъщи, ухажва ви, изпраща ви цветя, пише ви съобщения, но не говори за сериозни и същински крачки напред.

2. Изглежда заинтересуван от вас, само когато предстои да правите секс или обстановката го предполага. През останалото време не ви пита как е минал денят ви, не се интересува от вашите интереси, приятели, близки, проблеми, работа.

А вие бъркате ли страстта с любов?

3. Свързва се с вас в последната минута. Не можете да разчитате на дългосрочни планове с него, защото все е зает. Когато иска да се видите ви го съобщава в последния момент.

4. Има много детайли от живота му, които не познавате.

5. Семейството и приятелите му не са част от срещите ви. Никога не ви запознава с тях. Отбягва въпроса, когато го попитате.

6. Не се открива емоционално пред вас. Старае се да е по-дистанциран.

7. Много е нетърпелив. Притиска ви за разни неща. Не иска да чака да станете готова. Настоява нещата да се случват, когато той иска и е готов.

Кои са 7-те вида любов според психолозите?

8. Не прави планове за бъдещето, особено такива, които включват вас.

9. Не уважава границите ви.

10. Споровете и конфликтите ви никога не стигат до решение.

11. Не е любопитен към вас. Не ви разпитва за миналото ви, за това какво харесвате, за това с кого излизате и с кого общувате, когато не сте заедно.

Секс трикове за връщане на страстта в дългата връзка

12. Не иска да се справя с чувствата и емоциите ви, най-вече когато сте ядосани. Оставя ви да се оправяте сами, да се успокоите сами и чак тогава се появява пак.

13. Усещате, че никога не е напълно искрен.

Коментирай
3 rate up comment 3 rate down comment
... ( преди 2 години )
predi dosta godini poznavah takiva hora , koito 6tom vidiah cialostnia im na4in na mislene na miga gi izkliu4ih ot obkrujenieto mi . prosto niama kakvo da si kaja s podobni .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 2 години )
dobrite 4uvstva kato doverie v drugia , kato otkriti i iskreni dumi , se vuzpitavat s vremeto . estestveno e 4e nikoi niama da ima doverie ot purvata duma na 4ovek , no s vremeto ne6tata se usponoiavat i moje spokoino da se kaje koi kakvo izpitva i to bez da zasiaga drugia , a 4isto 4ove6ki , s obi4 v koiato prozira toplina .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 3 rate down comment
... ( преди 2 години )
4ast ot osobenostite na misleneto na mujete . otno6enieto im kum 4uvstvata na drugia do tiah ... niamam predstava za6to taka se slu4va.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота
Свободно време