Интимно

10 признака на емоционално интелигентния мъж

Споделя с вас, когато се чувства притеснен

29.11.2021г. / 10 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В общуването ни с хората понякога може да се окаже трудно да срещнеш емоционално интелигентна личност. В любовта да намериш такъв партньор или ние самите да бъдем такива, също може да се окаже нелесна задача. Може би няма жена, която да не иска до себе си мъж, който да е емоционално интелигентен. Такива мъже се отличават явно от другите. Как да разберете дали човекът до вас е такъв? Вижте 10 признака.

1. Милото му поведение е истинско. Трябва ви разбира се време, за да го разберете, но ако той е мил с вас и показва, че не иска нищо в замяна, има голяма вероятност да е емоционално интелигентен.

2. Не злоупотребява с вашата връзка. Това е един от най-очевидните признаци, че мъжът до вас е емоционално интелигентен. Мъжете, които злоупотребяват с половинката си, не оценяват нито нея, нито връзката, обикновено не са емоционално интелигентни.

10 личностни черти на идеалния партньор

3. Споделя с вас, когато се чувства притеснен, без значение дали става въпрос за личен проблем или има нещо свързано с взаимоотношенията ви, което го смущава.

4. Поведението му показва, че е мъж, който няма ниско самочувствие, но същевременно не се държи властно с вас. Това е много важно и е показател, особено ако той успява да ви накара да го уважавате, без да се налага да си играе с чувствата ви, без да всява страх във вас.

10 признака, че във връзката ви няма здравословна комуникация

5. Не търси постоянно признание от другите колко е невероятен. Емоционално интелигентният мъж не е нарцистичен. Той знае своята стойност, но знае и слабите си страни. Въпреки това успява чрез поведението си да си спечели симпатиите на другите и знаейки колко струва като човек, не му е необходимо някой постоянно да го валидира.

Коментирай
Здраве и красота