Интимно

3 знака, че сте обсебени от новата ви връзка

Пропускате любимите ви занимания

05.01.2022г. / 06 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта може да бъде вълнуваща, вдъхновяваща, но и токсична, особено ако се окаже, че сме обсебени от партньора си или личност, която би могла да ни стане такъв. Обсебването се случва бързо, понякога незабележимо. Жертвите могат да бъдат големи, а накрая да останем само със загуби и дълбоко разочарование. Кои са трите знака подсказващи, че вие сте обсебени от новата си връзка или от някого, в когото сте влюбени?

Неглижирате отговорности и ангажименти

Първият ясен знак, че сте обсебени от новите ви взаимоотношение е неглижирането на важни за вас неща, като работа, обучения, които пропускате, важни срещи и ангажименти. Човекът към когото изпитвате силни емоции се свързва с вас, понякога неочаквано, в последния момент, искайки да се видите.

Какво правят щастливите двойки преди лягане?

Разбира се той не се съобразява с вас и графика ви, нуждите ви, защото знае, че вие ще оставите всичко и ще направите поредния компромис със себе си, за да бъдете с него. Не забравяйте обаче, че пропускате нещо важно за вас, за да сте винаги на разположение. На един по-късен етап може да се окаже, че съжалявате за жертвите, които сте правили.

Пропускате любимите ви занимания

За да бъдете в готовност, ако той ви потърси. Отлагате час за козметик, не посещавате спортно занимание, все по-рядко се отдавате на време за себе си, хобита. Това, което се случва с вас, е че задържате живота си за друг човек. Лош навик, обсебване от любовта и партньора или човека, когото силно харесвате, който вреди на вас.

Мъжки реплики, след които е по-добре да прекратите връзката

Дори връзката ви да е сериозна, да имате брак, личното време не бива да се неглижира. Ако значите нещо за този човек и той държи на вас, няма да иска да пренареждате живота си така, че да сте в постоянни компромиси със себе си, които ви карат да се губите като личност.

Емоционални рани от детството, които пречат на връзките

Все по-рядко се срещате с приятелите ви

Когато сте обсебени от партньора си или ако отскоро се срещате с определен човек, без да усетите, вие започвате да неглижирате вашите приятелства, които сте създали преди този човек да се появи в живота ви. Това отново показва, че вие сте напът да загубите идентичността си.

Свързани статии

Подобна жертва само вреди на вас и на взаимоотношенията ви с този човек. Личните контакти с приятели са важни и колкото и да не ви се вярва, ако са дефицитни, ако не си осигурявате време, в което да се видите на чаша кафе, това рано или късно ще се отрази негативно на живота ви.

Ако случайно се разпознаете в някои от тези редове, помислете добре дали не сте загубили чувството си за перспектива и по-голямата картина. Това, че сте влюбени, не означава, че трябва да спрете да живеете живота си.

Коментирай