Интимно

5 начина да разберете дали е любов или просто мимолетна връзка

Как да откриете истинската любов

02.01.2022г. / 06 25ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Хора сме и това ни прави емоционални същества, взимащи емоционални решения и влияещи се от чувствата си, особено в избора на партньор. Именно емоциите са тези, които често ни заблуждават в избора ни на връзка. Те ни карат да се впуснем в нова любов, може би да останем известно време в тази връзка, сигурни, че сме открили сродната си душа, но след като първоначалното вълнение отмине разбираме, че всъщност сме се лъгали.

13 признака на страст и похот, но не и любов

Когато сте в етапа на ухажването, мозъкът освобождава химикали, които ви карат да се чувствате свързани с партньора си. Вълнението измества фокуса, а като се добави и сексът, нещата започват да изглеждат още по-щастливи и безоблачни. Това се случва благодарение на серотонина, който замъглява преценката ви и ви кара да мислите, че сте открили човека за вас.

След като етапът на еуфорията премине и започнете да виждате истинската същност на партньора си, започвате и да осъзнавате какво ви липсва в тази връзка. Може би ще започнете да осъзнавате, че този партньор не е за вас или че връзката ви няма дългосрочно бъдеще.

Ако се опитвате да намерите сродна душа, някого, с когото да изградите дълга и хармонична връзка, време е да започнете да излизате по срещи с намерения и цел.

Защо намирането на истинската любов е толкова трудно

Ето как да разграничите пеперудите в корема от трайната любов, която си заслужава.

1. Започнете да излизате по срещи с конкретна цел.

Срещите с намерения са важни, защото ще сте наясно преди всичко със себе си – наясно с това какво търсите, от какво имате нужда, с какво бихте се съгласили и с какво не в отношенията. Комбинацията от хормони и феромони може да ви заблуди. Затова трябва да се опитате да изясните всичко със самите себе си предварително, за да успеете да търсите целенасочено любовта, от която се нуждаете.

2. Осъзнайте любовните уроци, които сте научили от предишните си връзки.

Всеки провал има своите уроци и изводи, които трябва да определите, осъзнаете и научите. Няма значение дали сте имали краткотрайни или дългосрочни връзки. От всяка една от тях можете да извлечете опит, който да ви е полезен в бъдещото намиране на истинската любов. Едно от най-важните неща в такива моменти е да сте напълно честни със себе си и да признаете най-вече собствените си грешки. Целта е именно да се научите от тях, а не да ги отричате. В такъв случай ще ги повтаряте отново и отново, а това не води до прогрес в отношенията.

6 знака, че сте готови за нова връзка

3. Водете разговори, които имат значение.

Безразборните разговори са част от всяко начало на връзките. Невинаги можем да стартираме с важни и целенасочени разговори. Най-малкото е нужно време за опознаване, а и вероятно бихте отблъснали човека срещу себе си, ако започнете да го разпитвате по важни за вас теми от самото начало. Но това не означава да дълбаете на плитчините в отношенията за прекалено дълго време. Нямате време за губене, ако наистина искате сериозна връзка.

Причини срещите и любовта да са по-трудни след 40

4. Опитайте се да имате реалистични очаквания за връзките.

Ако досега сте живели в приказките и сте чакали чаровния принц, който да ви целуне и да заживеете щастливо завинаги, време е да спрете да вярвате в щастливия край. В живота невинаги всичко е безоблачно и отношенията вървят като по мед и масло. Важно е да имате реалистични представи за отношенията и връзките. Така ще се предпазите от дълбоко нараняване. Прекалено високите очаквания често водят до дълбоки разочарования и заблуди.

5 чувства, които може да объркаме с любов

5. Бъдете себе си.

Едно от най-важните неща, които трябва да направите, когато търсите истинската любов, е да не играете роли. Както вие самите не бихте искали да бъдете излъгани, така не трябва да го правите и вие. Ако бъдете искрени в общуването, не се правите на някого, когото не сте, само за да се харесате, това ще ви помогне да срещнете човек, който ви харесва заради самите вас, а не заради представата за вас. Много връзки се разпадат с времето, когато партньорите осъзнаят, че половинките им не са това, което са им се стрували в началото.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
morfinskii statiii morfinnskii odgovoorii hitrecii slatkiisiite na batkkoo
отговор Сигнализирай за неуместен коментар