Интимно

7 признака, че мислите със сърцето, не с разума

Не загърбвайте интуицията си

23.12.2021г. / 11 55ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

В любовта обикновено влагаме цялото си сърце. Но ако взимаме всички решения само с него, не с ума си, често се разочароваме. Грешните избори, които правим, може да се дължат на това, че мислим само със сърцето си, а не мислим трезво. Така повтаряме едни и същи грешки, а се чудим защо все нямаме късмет в любовта.

За да намерите най-после щастието е време да спрете да пренебрегвате гласа на разума си и да мислите със сърцето си.

13 знака, че сте в едностранна връзка

Кои са признаците, че мислите със сърцето си, а не с ума си?

1. Отхвърлянето ви срива със земята.

Ако в една раздяла виждате толкова дълбок драматизъм, че не можете да се справите с това препятствие, това е признак, че мислите само със сърцето си. Постоянно се тръшкате колко ви липсва, как го обичате, как искате да го докоснете, как си спомняте разни прекрасни неща за миналото заедно. В такива случаи пренебрегвате ума си и здравия разум на приятелите си, които вероятно ви казват, че поведението ви е безсмислено и ви вреди. Вместо това е време да продължите. Това е и гласът на разума.

2. Не можете да обясните защо сте привлечени от определени хора.

Ако бяхте наясно с това, което търсите в един партньор, щяхте да можете да обясните какво харесвате в даден човек и защо сте привлечени от него. Но ако не можете да го направите, отново сте се вслушали в гласа на сърцето си по безразсъден начин.

20 въпроса, които ще помогнат да намерите яснота във връзката си

3. Обичате идеята за любовта.

Има вероятност да сте се вкопчили толкова силно в идеята за любов, че да не виждате червените флагове, които се развяват пред лицето ви. Ако сте обсебени от натрапчивата мисъл, че трябва да имате партньор, това ще ви пречи в намирането на истинска хармонична връзка. Ще стоите в токсични връзки, само за да сте обвързани, защото погрешно смятате, че това е щастието.

4. Не криете никакви тайни.

Тайните не са особено полезни в една връзка, ако са твърде много и твърде сериозни. Но всеки човек има своите малки тайни, които трябва да пази за себе си. Това здравословно пазене на лично пространство, мисли, емоции и разбирания трябва да си остане само ваше. Прекаленото разкриване може да попречи в любовта.

Защо за двойките е полезно да имат договор за връзката

Свързани статии

5. Давате втори шанс.

Постоянното даване на втори шанс без да мислите за себе си погазва достойнството и понижава акциите ви. Ако раздавате опрощения безразборно, това определено е признак, че мислите със сърцето, но не и с ума си.

6. Имате силни чувства.

Бурните чувства са прекрасно нещо, но ако се появяват непрекъснато и при всеки следващ партньор, това определено не може да означава, че обичате всеки човек с еднакъв интензитет. Просто мислите със сърцето си и пренебрегвате интуицията си.

5 неща, от които всяка здрава връзка се нуждае

7. Вярвате в знаците на съдбата.

Много е лесно да отдадем всичко на съдбата. Това популярно схващане много удобно прехвърля цялата отговорност на мнимата съдба, която вероятно ни е отредила любов като в приказките. За такава любов обаче трябва да се потрудите – първо, да я откриете, второ, да я изградите и развиете с времето, трето – да я съхраните. Изискват се работа и усилия. Ако се вглеждате само в разни знаци от съдбата, значи не мислите с ума си, а със сърцето си.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
tainitee aa e razbira se ce sme protiv da se kazvat amaaa aaa ne ka se setiim aaaa
отговор Сигнализирай за неуместен коментар