Интимно

Защо за двойките е полезно да имат договор за връзката?

Нещо като предбрачен договор, който да установи целите на отношенията ви

31.08.2021г. / 07 35ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Предбрачният договор е документ, с който някои двойки решават да установят предварително всичките си отношения, преди всичко финансовите и имотните. Някои хора го считат за излишно вмешателство в магията на любовта, което само може да разруши отношенията, а не да им помогне. Повечето двойки не искат да гледат на връзката си като на договор, за да не помрачат любовта. А и кой иска да мисли предварително за провала на връзката си, докато още е на върха на щастието.

5 начина да спасите обречената си връзка

Да бъдеш обичан безусловно е една от най-съкровените мечти на всеки човек. Дори в най-неромантичните представи на хората безусловната любов е нещо, което дълбоко в себе си всеки желае – да бъде обичан такъв, какъвто е без да бъде съден. 

Оказва се обаче, че да имате предварителен договор за връзката си не е чак толкова лоша идея, дори напротив. Според сайта yourtango.com, договорът за връзка може да помогне на отношенията ви да бъдат ясни, точни, да няма недомлъвки и изненади. 

5 причини да не сте доволни от новата си връзка

Договорът ще ви даде възможност да обсъдите очакванията, ценностите си и целите, които си поставяте като двойка. Не е нужно да правите истински договор на хартия. Но ако решите да го направите, той ще ви даде възможност да го преразглеждате от време на време, когато имате нужда от опресняване на някоя точка. Все пак с времето човек се променя и израства, това се случва и с връзката. 

Кои са точките, които е добре да включите в договора си за връзката?

Каква е целта

Важно е да сте наясно каква е целта, която всеки от вас иска да достигне във връзката. Ако още в началото установите, че единият иска дълготрайна и пълноценна връзка с перспектива, а другият – неангажиращи отношения, това може да ви подскаже за бъдещето на отношенията ви и има ли смисъл да продължавате. 

7 признака на кармичната връзка

Домакинските отговорности 

Може да звучи прозаично и твърде битово, но е важно да разпишете и задълженията си в домакинството, ако живеете заедно. Невероятно е колко конфликти във връзките възникват именно въз основа поддържане на дома и разпределение на домашните задължения. Може да мислите, че сте над тези неща, но е добре да сте наясно какви отговорности трябва да поема всеки партньор.  

Свързани статии

Свободно време и хобита

Ако партньорите в двойката имат различия в разбиранията си за прекарване на свободното време, това също може да се окаже проблем и то не малък. Затова трябва да сте наясно с предпочитанията си и да ги разпишете в договора. Важно е да решите дали ще има дейности, които да вършите заедно и дали ще се нуждаете от време само за себе си. 

3 фактора, без които връзката не може да оцелее

Пари 

Финансите са важен крайъгълен камък, който може да влоши и най-здравите отношения, ако партньорите не са на едно мнение по отношение на спестяването и харченето. Представете си ако вие сте спестовник, а партньорът ви – разточител. Как бихте успели да се разберете в дългосрочен план без да имате установени правила. Договорът ще ви даде възможност да се разберете дали ще имате общи финанси и ще поддържате ли отделни сметки, как ще харчите и за какво ще спестявате. 

Интимност 

Много двойки изпитват безпокойство и уязвимост, когато говорят на тема секс. Обсъждането на секса открито все още е табу за много хора, което често предизвиква проблеми във връзката. Справянето с всички сексуални задръжки е важно за добрите отношения. Ако ги впишете в договора си за връзката, може би това ще ви помогне да се отпуснете, да проявите повече спонтанност и откритост. С времето можете да експериментирате и да добавяте нови точки в тази графа, да се развихрите в разнообразието, което се крие пред вас. 

Наистина ли връзките между партньори с голяма разлика са щастливи?

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
koito igrai mrasni igricki i si misli ce ne go ysetame nema mesto vav nasiya jivot
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
sas taini dusmani i drankaniya vav neta nikoga nikav dogovor sas ymbolski carvuli nikavo razbiratelsto predateli
отговор Сигнализирай за неуместен коментар