Интимно

10 малки комуникационни трика, които подобряват връзката

Как да общувате по-добре с любимия си

01.03.2022г. / 10 06ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Давайте му свободно пространство, когато има нужда.

Не всеки разговор може да е еднакво интензивен с предходния. Не очаквайте, че всеки път, когато говорите за нещо, и двамата ще сте съсредоточени, целеустремени и с еднакъв плам в комуникацията. Всеки има своите моменти. Ежедневието е натоварено. Може днес да нямате нужда и желание да говорите за нещо важно. Дайте си време. Не насилвайте комуникацията, само защото така трябва.

5 комуникационни трика за преодоляване на нездравословните конфликти

6. Не прекъсвайте.

Един добър трик за здравословна комуникация е изслушването. Ако успеете да се научите да изслушвате, без да прекъсвате, това ще ви помогне да развиете отношенията си на по-високо ниво. Прекъсването и говоренето през другия са ужасни навици, които са деструктивни и не водят до достигане до баланс в отношенията.

7. Дръжте се под контрол.

Дори когато точката на кипене се повиши до максимум, старайте се да не изпускате нервите си. Колкото и трудно да звучи, понякога неизпълнимо, опитайте се да си го повтаряте. Изпускането на нервите може да ви предразположи към казване на неща, за които ще съжалявате. А дори да се извините след това, камъкът ще е хвърлен.

4 важни нишки за комуникацията в брака или връзката

8. Питайте.

Не можете да очаквате, че четенето на мисли е ваша втора природа. Някои хора грешат, като предполагат какво мисли партньорът им, защото си мислят, че го познават добре. Колкото и добре да познавате някого, не можете да сте напълно сигурни в мислите и нагласите му. Затова винаги питайте. Няма нищо лошо и срамно в това, напротив. Задаването на въпроси помага за изясняването на ситуациите и може да ви помогне в изграждането на здравословни отношения.

9. Изразявайте признателност.

Благодарете, когато има за какво. Отбелязвайте малките и големите жестове на партньора си. Хвалете го, когато е заслужил. Не пропускайте да направите комплимент, когато има повод за това. Комуникацията се скрепява и с отбелязването на всички малки победи, които партньорът ви е постигнал и които сте достигнали като двойка.

5 важни стъпки за изграждане на любовна комуникация

10. Не забравяйте да казвате „обичам те“.

Може да сте заедно отдавна и да знаете, че се обичате, но това съвсем не означава, че вече няма нужда да си го казвате. Не забравяйте да си напомняте с думи, че се обичате, не само с жестове. Любовта звучи някак по-красиво и значи много, когато е изказана с думи. Ушите обичат да чуват, а това топли и сърцето.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )