Интимно

8 признака, че вече сте извън фазата на медения месец

Вие и партньорът ви сте преминали през лудото влюбване. А сега накъде?

11.03.2022г. / 17 21ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

4. Появяват се проблеми с компромисите.

Във фазата на влюбването или медения месец компромиси рядко се налагат. Когато това започне да става осезаемо, значи сте я надскочили. Започнали сте да мислите за какво отстъпвате и за какво не ви се отстъпва. Изпитвате възмущение от нежеланието на партньора ви да прави компромис за неща, които са важни за вас. Когато тези и още проблеми се появят на хоризонта, фазата на медения месец е отминала.

5 начина да поддържате искрата във връзката

5. Има възходи и падения.

В началото на връзките обикновено се усещат само възходите. Еуфорията и вълнението не ви дават възможност да видите негативните страни на връзката и партньора си. Спадовете в отношенията започват да се усещат след преминаването на този етап. Тогава идват и някои разочарования. От вас като двойка зависи до каква степен ще успеете да се справите с тях.

6. Започвате да прекарвате време поотделно.

Времето, прекарано самостоятелно, е здравословно за една връзка. Това, че не сте постоянно заедно както преди, не означава, че сте изгубили чувствата си един към друг. Може да означава, че вече сте достатъчно улегнали като двойка, имате си доверие и се чувствате така, сякаш можете да обърнете внимание и на други хора и хобита в живота си.

Как оправдаваме мъжете, които не си заслужават

7. Престанали сте да се интересувате как точно изглеждате.

Във фазата на медения месец и двамата партньори обикновено се стараят да изглеждат добре, да са хубаво облечени, да ухаят приятно, да са в изключителна форма. След като се прескочи тази фаза и укротите бушуващите си страсти и несигурността в това дали ще успеете да задържите човека до себе си, започвате да неглижирате външния си вид. Жените се гримират по-рядко или само за поводи, оставят косата си вързана на кокче като за баня. Мъжете не се бръснат и парфюмират толкова често, не се появяват с изгладена риза на среща.

8. Започвате да проявявате и грубост.

Първоначалният период на силно увличане не ви е давал възможност да проявявате грубост, а и надали бихте искали. Тогава всичко изглежда толкова безоблачно и красиво, че не сте имали повод да нагрубите половинката си. С течение на времето характерите започват да се проявяват в различни ситуации и нещата невинаги са толкова толерантни, колкото ви се иска.

4 начина да се влюбвате все повече в партньора си всеки ден

Вие самите понякога изпускате нервите си и не ви е грижа дали това наранява или не. Партньорът ви също вероятно ви се озъбва от време на време. Това е нормален етап, в който е добре да поговорите за нещата, които ви дразнят и върху които трябва да поработите за повече разбирателство.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
abe mineli medeniya mwsec iya smen za druga i taka se ste sme vav meden mesec prez jivota aa i i drazgi nema da ima ste ominavat leko aaa wai wai wai
отговор Сигнализирай за неуместен коментар