Интимно

3 камъка за разпалване на сексуалната страст

Можем да ги носим като аксесоар

13.02.2022г. / 06 28ч.
Михаела Лазарова
Камък гранат. Снимка: istock

Камък гранат. Снимка: istock

Сексът и сексуалността са форма на себеизразяване. Не с всеки партньор можем да изразим напълно себе си, да се преоткрием или да се приемем такива каквито сме, без това да ни кара да се стесняваме в спалнята. Но когато срещнем онзи партньор, с когото сексът е дълбоко удоволствие и радост, тогава влагаме много повече страст във всичко в живота ни.

Понякога обаче се случва да сме загубили тази наша страст. Хубавото е, че има три красиви камъка, с чиято помощ може отново да разпалим сексуалната ни страст.

Гранат

Може името да звучи малко грубо, но този така топъл и наситен на червено цвят камък е подходящ за събуждане на романтиката и страстта във връзката. Той има невероятни енергизиращи и съживяващи вибрации и носенето му като аксесоар или декорирането в дома, не само засилва сексуалната страст, но и страстта към живота като цяло.

Особено подходящ е за онези двойки, в които искрата сякаш се е загубила, които са се отдали на рутината.

За наситените червени нюанси на граната се смята, че въздействат върху възстановяването на сексуалната страст и внасят невероятна енергия в интимната връзка. Това е камък, който ни напомня, че трябва да си позволим да изпитваме удоволствие и радост от живота, от секса, да разкрием своята сексуалност, вместо да се стесняваме от това.

15 начина партньорът ви да изразява обич, без да казва и дума

Мексикански дантелен ахат

Изключително красив и раздвижен камък, много различен от всички останали като шарки. Това е камъкът на креативността и игривостта, който ни напомня да подходим по по-игрив начин към любовния си живот. Много често, особено в началото на нова връзка, ние фокусираме твърде много от вниманието си върху това какво ще стане с тези взаимоотношения, имат ли бъдеще, какво ще е то. Така забравяме за настоящите мигове, за романтиката между нас и партньора ни.

Мексиканският дантелен ахат има силно положителна енергия, която може да ни помогне да се почувстваме по-енергични, да сме по-активни в секса. Също така за камъка се смята, че помага и за повишаване на нашата самооценка и самочувствие, което допълнително допринася за това да се чувстваме невероятно в спалнята. Мексиканският дантелен ахат ни помага и да балансираме емоциите си, да намалим тревожността.

4 зодии, които се раздават най-много в леглото

Червен авантюрин

Още един красив камък за засилване на страстта между вас и вашия партньор. Ако напоследък се усещате уморени, натоварени, имате спад в либидото, червеният авантюрин, може да ви даде онзи така необходим тласък на енергията, която разбира се ще окаже влияние и върху вашето либидо.

Свързани статии

Червеният авантюрин ни кани да се „предадем“ на потока от сексуална енергия, да бъдем споделящи с любимия човек, да не крием своите сексуални желания.

Страхът, безпокойството, срамът и вината могат да причинят блокажи в потока на сексуалната енергия. Доверието един към друг, откритата комуникация, приемането на тялото ви, оказват силно въздействие върху сексуалния ни живот. Червен авантюрин може да носите като аксесоар, в чантата си, да го поставите като декорация в дома ви.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 2 години )
imam samo edinia ot tezi trite i to za6toto mi e podaruk
отговор Сигнализирай за неуместен коментар