Интимно

5 начина да разберете от какво се нуждаете в една връзка

Изясняването със себе си помага в търсенето на любовта

24.04.2022г. / 06 26ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Връзките са сложни и трудни, но са необходимост. Хората имат нужда от близост, от това да бъдат приемани и обичани. Но когато имате неуспешни връзки и отново се озовете сами със себе си, няма как да не се запитате къде сте сгрешили. Може ви отговорът е по-прост, отколкото предполагате. Може би просто не сте си изяснили пред себе си какво всъщност искате от една връзка. Когато разберете това, ще ви е много по-лесно да откриете именно такава връзка, която да ви удовлетворява и да ви носи онова щастие, което си представяте.

5 неща, които ще чувствате, ако имате връзка с точния мъж

Как да разберете какво искате от една връзка? Ето 5 начина да го направите.

1. Определете вашите основни ценности.

За да намерите точен партньор за вас, с когото да изградите хармонична връзка е важно преди всичко да сте наясно със себе си. Изяснете ценностите, които са ви важни. Базовите ценности, с които не можете да правите компромис, са от най-голямо значение за откриването на любовта с правилния за вас човек. Определете как точно искате да изглежда животът ви след време. Структурирайте си план. В това няма нищо лошо, дори напротив – ще ви помогне в търсенето на правилния човек.

2. Живейте необвързания си живот така, както бихте искали.

Използвайте времето, докато сте необвързани да живеете точно по начина, който сте искали. Не правете компромиси със себе си. Разберете какво ви радва най-много и как се чувствате най-добре. Това ще ви помогне да разберете повече за себе си и да го вложите в следващите си връзки. Ще знаете от какво наистина имате нужда в живота и ежедневието си.

5 признака, че най-после сте в точната връзка за вас

3. Оценете собствената си стойност, имайте повече самочувствие.

Когато се научите да се оценявате адекватно и достойно, това ще си личи и в излъчването, в енергията и поведението ви. Хората, които се подценяват и имат ниско самочувствие отблъскват околните и по-трудно намират партньори в любовта. И обратното – хората с високо самочувствие са привлекателни, защото изглеждат самоуверени и надеждни. Открийте ценностите и качествата си. Научете се да ги приемате и изтъквате. Гордейте се със себе си и това ще се отрази на любовния и социалния ви живот.

Свързани статии

4. Вземете пример от двойки, на които се възхищавате.

Вдъхновение можете да почерпите от много места. Стига да одобрите нечий модел на поведение, той може да ви послужи като двигател напред в търсенето на любов и щастие. По правило родителите са тези, които до голяма степен съставят моделите на поведение у децата си. Впоследствие децата често повтарят тези модели в своите връзки. Освен в родителите си можете да се вгледате и в други двойки от обкръжението ви, на които се възхищавате и от които искате да почерпите опит в изграждането на връзки.

6 причини да стоите в нездравословни връзки

5. Съсредоточете се върху комуникацията.

За да разберете от каква връзка имате нужда и какво е важно за вас, преди всичко трябва да умеете да комуникирате правилно, точно и ясно както със себе си, така и с партньора си. Добрата комуникация е основополагаща за всички видове отношения. Откритото общуване дава възможност за изчистване на взаимоотношенията, предпазва от предполагане и „четене на мисли“, прави връзката значително по-лесна, както и решаването на проблемите в нея.

Коментирай