Интимно

10 начина да спрете да мислите за него

Несподелената любов е разрушителна

18.03.2022г. / 06 22ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Несподелената любов може да се превърне в истинско мъчение. Когато не спирате да мислите за някого, а той не отвръща на чувствата ви, може да потънете в капана на собственото си съзнание. Постоянно мислите за него, чакате да ви потърси, следите го в социалните мрежи, не поглеждате друг, защото сте в режим на изчакване, надявате се. Без значение дали става въпрос за бившия ви или за човек, в когото сте се влюбили, нещата могат да излязат извън контрол и да ви накарат да страдате.

4 причини никога да не тичате след мъж

Когато постоянно мислите за бившия си, прехвърляте в главата си всички причини за раздялата, вашите грешки, неговите, мислите си какво ли щеше да бъде, ако събитията бяха протекли по друг начин. Когато пък мислите за някого, в когото сте влюбени, но той не отвръща на чувствата ви, възпирате себе си от откриването на истинското щастие. Да стоите и да чакате той най-после да ви забележи е не просто губене на време, а унищожително поведение, което ще ви накара да се чувствате зле.

Ако той е някой, в когото сте се влюбили и гледате на него като на възможност да имате любовта, за която мечтаете, но по някаква причина не сте заедно, той ще бъде най-честата ви мисъл. Колкото и да си повтаряте, че няма смисъл да мислите за него, той е в съзнанието ви.

За да се отървете от мислите за несподелената любов или за отминалата връзка, към която сърцето ви тегли, вижте няколко техники, с помощта на които да спрете да мислите за него.

1. Спрете да „опитвате да спирате да мислите“ за него.

Колкото повече се опитвате да не мислите за него, толкова повече съзнанието ви всъщност е заето именно с него. Същото е като някой да ви каже да спрете да мислите за любимата си шоколадова торта. Ще спрете ли да жадувате за нея просто защото така трябва? Вместо да насочвате мислите си към несподелената любов, пренасочете ги към нещо тотално различно. Мислете за бъдещето си. Не позволявайте на умави да бъде завладян от безперспективни мисли и личности. Продължете напред.

7 признака, че мислите със сърцето, не с разума

2. Не го следете в социалните мрежи.

Когато не спирате да мислите за някого, който не отвръща на чувствата ви, желанието да поглеждате в профилите му е голямо. В повечето случаи правите просто догадки за това какво прави, с кого се вижда. Истината е съвсем друга, различна от тази, която сте си изградили в ума си. За да спрете да мислите за него, не отваряйте профилите му. Най-добре би било дори да го изтриете от контактите си.

3. Просто живейте живота си.

Най-лесният начин и пряк път към щастието е да продължите напред. По някаква причина не ви е било писано да бъдете с този човек. Спрете да живеете в миналото и погледнете към бъдещето. В него ви очаква някой, който ще откликне на чувствата ви и ще бъдете много по-щастливи вместо да стоите и да чакате.

Женски черти, които мислите, че мъжете харесват, но не е така

4. Не говорете за него.

Ако имате навика да го споменавате пред приятелките си, да коментирате какво прави в социалните мрежи или да разпитвате с кого са го видели в някое заведение, спрете да го правите. Така подхранвате мислите си за него.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Мира ( преди 1 седмица )
40 г все се надявам 'само аз го търся 'отговаря ми но ' кратко НЕМОГА ДА СЕ ОТКАЖА
отговор Сигнализирай за неуместен коментар