Интимно

10 начина да спрете да мислите за него

Несподелената любов е разрушителна

18.03.2022г. / 06 22ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Създайте си нови спомени.

Още един начин да разсеете мислите си е да си създадете нови спомени. Занимавайте се с нови хобита. Не ходете на местата, където можете да го засечете случайно. Срещайте се с приятели, с близки. Разсейвайте съзнанието си колкото се може повече.

10 начина да го накарате да мисли за вас постоянно

6. Радвайте се на живота сами.

За да преодолеете несподелената любов или провалите в предишните ви връзки е много важно да сте в хармония със себе си. Опитайте се да се радвате на живота си такъв, какъвто е. Има много позитивни страни на това да сте необвързани. Порадвайте се на живота си и си дайте време за всички онези неща, които преди не сте успели да свършите.

7. Не общувайте с негативни хора.

Когато преминавате през труден период е много важно да се обграждате с позитивни хора с добра енергия, която да ви зарежда. Последното, от което имате нужда е да сте заобиколени от негативни хора, които вместо да ви зареждат, изпиват енергията ви.

Как да се отървете от мислите за изневяра?


8. Спрете да търсите обяснения.

Няма значение дали не можете да спрете да мислите за бившия или за някой потенциален бъдещ партньор. И в двата случая премислянето на всичко няма да ви помогне. Ще ви държи в капана на миналото и няма да ви позволи да погледнете към бъдещето. А и сами няма да стигнете до обективни заключения, защото всичките ви размисли ще са върху някакви потенциални причини за това защо любовта ви е несподелена.

9. Разберете, че той не е съвършен.

Ако се опитате да разсъждавате трезво над ситуацията си ще разберете, че човекът, в когото мислите, че сте влюбена, всъщност съвсем не е идеален. Той е човек, като всички останали и като такъв е пълен с недостатъци. Спрете да го идеализирате и да смятате, че той е единственият подходящ за вас, защото това не е така.

Цитати за моментите, в които негативните мисли се прокрадват

10. Поставете си срок, в който да не установявате контакт.

Ако имате някакви контакти с човека, за когото мислите постоянно, преустановете ги. Дайте си срок, в който да преустановите всякакви контакти с него. За контакт се брои и разглеждането на профила му в социалните мрежи. Например за срок от 90 дни не посягайте към профила му, не му пишете, не говорете с приятелките си за него. Така ще помогнете на съзнанието си да се откъсне от мислите за него по естествен начин.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Мира ( преди 3 седмици )
40 г все се надявам 'само аз го търся 'отговаря ми но ' кратко НЕМОГА ДА СЕ ОТКАЖА
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време