Интимно

Топ 5 привлекателни черти, различни от физическа красота

Кое освен външния вид привлича най-много

31.03.2022г. / 14 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато става въпрос за привличане, вероятно първото нещо, което ви хрумва, е физическото привличане. То обаче съвсем не се свежда само до начина, по който изглежда човек. Може да не е особено красив, може да не притежава идеалните мерки, но пък да излъчва толкова обаятелен чар, че да не може да му се устои.

8 начина да бъдете по-привлекателни

Всеки има своите представи за това какво е привлекателно. Но със сигурност има някои черти, които ви правят по-привлекателни. Ако ги притежавате, вероятността по-лесно да си намерите партньор, е по-голяма.

Ето кои са 5-те най-привлекателни черти на личността.

1. Изразено умение да слушате.

Когато някой проявява интерес към вас, нормално е да започнете да го чувствате по-близък, да го погледнете с други очи. А интересът се изразява в слушане. Когато умеете да слушате интензивно, внимавате в разговора, думите на събеседника ви не минават през ушите ви без да оставят следа, това прави впечатление и определено ви прави привлекателни.

2. Отворени сте към нови преживявания.

Когато проявявате интерес и любопитство към нови приключения, отворени сте да опитвате нови преживявания, не се страхувате да излезете от зоната си на комфорт, да се предизвикате и в крайна сметка да се забавлявате, това ви прави много привлекателни. Умението на човек да вплита интересите и хобитата си в ежедневието си по начин, който да изглежда приключенски, го прави интересна личност, от която околните се интересуват живо.

4 общи черти на привлекателните жени

3. Имате чувство за хумор, което истински разсмива.

Чувството за хумор е индивидуална особеност, която ни прави толкова различни и разнообразни. Чувството за хумор на някои хора се откроява със способността искрено да разсмиват другите, кара ги да се смеят с глас. А смехът, който идва от дъното на душата е най-заразителното нещо, което ви кара да се чувствате привлечени от човека, който ви кара да се смеете така искрено като дете.

Свързани статии

4. Физическа близост, която стопява ледовете.

Физическата близост съвсем не се измерва със сексуалността. Не е задължително да докосвате някого с непременно сексуален подтекст. Когато докосвате някого, за да покажете готовност за по-близко общуване, това ви прави привлекателни и кара другия човек също да иска да ви опознае, да се доближи до вас повече. Когато говорите с някого, вие докосвате рамото му, ръката му, езикът на тялото ви издава, че сте отворени към общуване, не скръствате ръце, обръщате тялото си към него, докато говорите, гледате го в очите.

10-те най-привлекателни за мъжете женски типа

5. Самонаблюдение.

Привлекателната личност знае как да се държи във всяка ситуация. Привлекателните хора притежават висока емоционална интелигентност, която ги подтиква непрекъснато да се самонаблюдават, да се изучават, да се владеят до съвършенство. Това е една рецепта за привличане, която помага в цялостното общуване и създаване на връзки – интимни, социални, професионални.

Коментирай