Интимно

Какви са причините да се влюбвате в един и същи тип отново и отново

Защо е важно да разбиете стереотипите в главата си

06.04.2022г. / 05 59ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Започването на нова връзка е едно от най-вълнуващите неща, които могат да ви се случат в личен план. Това ново начало е свързано с много трепети и вълнения, с надежда за щастие в бъдещето и с купища приятни емоции. Но след това идва трудната част – осъзнавате, че отново сте попаднали на грешния за вас човек. Чувствате се както във всяка предишна връзка. Имате усещането, че сякаш попадате на партньори със сходни качества и недостатъци. Проблемите, които се явяват пред вас си приличат. Вашите подходи в трудните ситуации също са еднакви всеки път. И така попадате в омагьосан кръг, от който не можете да избягате.

Типове жени, за които мъжете не се женят

Разочарованията следват едно след друго след преминаването на първоначалната фаза на еуфорията. Вълнението отминава и наяве излизат всички негативни предпоставки, които ви карат да охладнеете.

Една от най-вероятните причини да изпитвате все едни и същи провали във връзките е изборът ви на партньор. Ако сте привлечени винаги от един и същи тип партньор, вероятността и разочарованията да си приличат, е голяма. Може да го правите неосъзнато и инстинктивно, а може и да имате изграден тип, според който подбирате партньорите си. И в двата случая това може да се окаже причината за любовните разочарования.

Какви са причините да се влюбвате в един и същи тип мъже отново и отново?

Не вярвате в любовта

Ако сте изгубили вяра в любовта, може да се спирате на един и същи тип мъже несъзнателно. Не успявате да мислите извън стандартите, които сте установили в съзнанието си и това ви пречи да погледнете встрани. Така различни типове мъже не успяват да привлекат вниманието ви. Вие просто не ги забелязвате, а се фокусирате винаги върху едни и същи типажи, които си приличат. Сякаш сте привързани към добре познатото зло. В него знаете как да виреете, как да реагирате, познатото не ви плаши, но същевременно не ви носи и щастие.

Типове поведение, които привличат жените най-много

Не успявате да преследвате това, което наистина искате

Ако не вярвате в любовта или вярвате, че щастието във връзките е невъзможно заради негативния си опит в миналото, ще ви е по-трудно да откриете истинското щастие. Нагласата на човек привлича онова, за което мечтае. Ако се страхувате да направите крачка встрани от предварително изградените си представи за мъжете, това ще ви пречи да откривате нови хоризонти в любовта. Подсъзнателно ще ви тласка към един и същи тип мъже всеки път, като крайният резултат ще е сходен.

Ако сте осъзнали, че имате такава нагласа, време е да поемете риск. Излизането от зоната на комфорт и опитването на нови неща във всеки аспект от живота носи позитиви. Така е и в любовта. Ако сте осъзнали, че се спирате на сходен типаж мъже всеки път, опитайте се да обърнете внимание и на други типове мъже, които не смятате за подходящи за вас. Може пък да се убедите в противното.

Типове гаджета, с които се срещаме през 20-те си години

Вярвате, че „щастливи завинаги заедно“ се отнася за другите, не за вас

Човек е щастлив, когато реши да бъде такъв. Ако не открива щастие на едно място, търси го на друго. Стоенето в токсични връзки с неподходящи партньори отново и отново не носи щастие и вероятно ви кара да губите вяра в любовта. Важно е да промените нагласата си и възгледите си. Осъзнаването, че щастието ви зависи от изборите, които правите, ще ви помогне да погледнете извън рамките на съзнанието си и да откриете подходящ партньор, различен от типажите, на които сте се спирали досега.

Очаквате нещо лошо да се случи, когато сте щастливи

Всички сме чували поговорката „Много хубаво не е на хубаво“. Тя ви пречи да се отпуснете и да се радвате на щастието си. Това ретроградно мислене ви възпира от преследване на щастието. Дори когато се чувствате добре, вие се страхувате да го изразите, да го кажете на глас, за да не би щастието да се помрачи. Тази нагласа води до чувство за несигурност, постоянно съмнение в партньора, връзката, в любовта. Пречи ви да се отпуснете и да се радвате на хубавите неща в живота.

Типове партньори в любовта според нашия тип личност

Когато осъзнаете, че любовта е много по-интензивна и носи щастие, когато излезете извън рамките в собственото си съзнание, ще откриете колко по-щастливи можете да бъдете. Не преследвайте мъжете, които смятате за подходящи, а мъжете, които искате да получите в живота ви. Преследвайте и представата си за любовта, но без да я ограничавате в стереотипи и типажи.

Коментирай
Свободно време