Интимно

5 характерни черти на безусловната любов

По какво се различава от останалите

16.05.2022г. / 06 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта за всеки човек има различни измерения. Всеки я разбира по свой собствен начин. Тя предизвиква различни чувства и емоции, създава различни състояния и нагласи. За някои любовта е привързаност, за други обгрижване, за трети доверие, за четвърти даване на свобода. Откриването на безусловна любов обаче е нещо, което със сигурност за всички означава горе-долу едно и също – да обичаш и да бъдеш обичан без никакви условности, предразсъдъци такъв, какъвто си.

3 неща, които да направите, преди да откриете истинската любов

Безусловната любов е любов, в която няма условия, ограничения, резерви, осъждане. При нея са налице едновременно и страстта, и привличането, и приемането на другия без опити за промяна. Не се налага да се „нагаждате“ един към друг. То просто се случва от само себе си.

Много връзки се провалят и приключват именно заради условията, които партньорите си поставят. Границите, блокажите, които възпрепятстват отношенията, често са причина за провал на връзките. Опитите за промяна на партньора, постоянното осъждане на мислите, нагласите и действията му в повечето случаи са пагубни за любовта, дори най-силната. Човек не се променя, освен ако той сам не го пожелае. Многобройните опити да промените някого обикновено се увенчават с неуспех.

Безусловната любов е нещо съвсем различно, дори доста рядко срещано. Щастливците, които я имат, се радват на страст и привързаност без условия и ограничения, които да задушават любовта им.

10 жеста, с които да си напомните защо се влюбихте един в друг

Ако още не сте осъзнали дали имате късмета да сте открили безусловната любов в лицето на партньора си, ето и петте най-сигурни признака за това.

1. Обич без ограничения.

Чистата и безусловна любов е любов без граници. Между партньорите цари истинска свобода. Всеки прави изборите, които смята за правилни без другият да го съди. Това съвсем не означава, че връзката се носи по течението без партньорите да се интересуват един от друг, а просто да съществуват заедно. Просто всичко, което правят бива приемано безусловно и без осъждане. Всеки съществува в хармония със себе си и с другия едновременно.

При безусловната любов не се наблюдава необходимост непременно да бъдеш прав на всяка цена, да контролираш партньора си и да налагаш мнението си. Тези поведения са разрушителни за всяка връзка. Ако любовта се изразява в такива условия, обикновено е обречена.

2. Еднакво даване и получаване.

Във връзките, в които цари безусловна любов, партньорите дават от себе си и получават поравно. Една от предпоставките за провал в отношенията е неравномерното отдаване на партньорите. Когато единият дава повече, отколкото получава, се натрупва напрежение и дисбаланс, които влияят зле на връзката и любовта.

20 романтични неща, които да кажете на любимия си човек

3. Без осъждане.

Хората инстинктивно съдят другите. Гледането от собствената камбанария е навик, който създава предпоставки за конфликти. Често е много трудно да влезем в обувките на другия, да проумеем неговата гледна точка, да се съгласим, без да съдим. Едно от най-пагубните за връзките неща е осъждането на действията и разбиранията на партньора. Ако не можем да го приемем такъв, какъвто е, дори да сме несъгласни, любовта страда.

4. Изразяване на любов и обич.

Любовта се нуждае от доказателства. Тя не се възприема по подразбиране, дори да си го мислите. Някои хора изпитват затруднения да изразят любовта си, да кажат „обичам те“, да го покажат с действията си. А това наистина е необходимо, за да бъде връзката хармонична, а любовта безусловна, осезаема и истинска.

5. Общи цели върху обща основа.

Откритото общуване е важно за връзката. В него ще откриете общите си цели за бъдещето, но по-важно е, че ще знаете дали стъпвате на една и съща стабилна основа, върху която да градите. Готовността да работите заедно за бъдещето на връзката си е характерен белег на безусловната любов. В тези условия партньорите са готови да взимат общи решения без да има единоборство и стремеж към контрол.

Какво означава истинска любов за мъжете според зодията им

Безусловната любов невинаги е толкова лесна за практикуване, колкото звучи. Изглежда идилично и вероятно всеки ще помечтае да я има, но за да бъде наистина такава, преди всичко е важно да се научим да преглъщаме егото си в случаите, в които не е нужно да се опитваме да се налагаме. Работата над себе си преди всичко е в основата на постигането на хармонията, която след това ще се пренесе и в отношенията и връзката.

Коментирай