Всяка нова връзка е вълнуваща. В началото светът и отношенията в него изглеждат розови и безоблачни. Но няма как да не се запитате дали връзката има потенциал, особено ако търсите връзка с бъдеще, с перспектива за развитие. Няма как да сте сигурни какво ще се случи с отношенията ви и как ще се развият те, но има няколко общи черти на връзките с потенциал, които са общовалидни и могат да ви подскажат дали има смисъл да продължавате.

14 знака, че сте в абсолютно здрава връзка

1. Чувствате се като себе си и не се налага да се преструвате.

Един много важен знак, че отношенията ви вървят добре е, ако се държите естествено и не се налага да се преструвате по какъвто и да е начин. Чувствате се комфортно със себе си в компанията на половинката ви. Той ви кара да се държите максимално естествено, не се налага да премисляте думите си предварително, не обмисляте и действията си. Импулсивни сте и това ви допада, защото харесвате човека, който сте.

2. Когато има разногласия, успявате да ги разрешавате лесно.

Спорове и конфликти възникват дори в най-щастливите връзки. Важното е партньорите да умеят да ги разрешават по възможно най-пълноценния начин. Ако и с вашата връзка е така, тя има потенциал за развитие в бъдеще. Ако съжителствате с човек, с когото не умеете да решавате проблемите си, това би била рецепта за провал в отношенията.

5 неща, които унищожават всяка връзка

Още по темата

3. Миналото не се намесва в настоящето.

В много връзки миналото се оказва пречка за щастието в настоящия момент. Проблемите от миналите връзки се пренасят в сегашната, тровят я и не я оставят да процъфти от само себе си, а я задушават. Ако вашата връзка, макар и в началните си етапи, не дава признаци на демони от миналото, това е добър знак, че отношенията ви може да се развият пълноценно без да бъдат помрачени от горчив опит в миналото.

4. Връзката ви добавя емоции в живота ви, а не отнема от енергията му.

Когато една връзка върви трудно и ви изтощава психически, това е потенциално лош знак за бъдещото ѝ развитие. Но ако отношенията вървят гладко, чувствате се заредени и окрилени, животът ви се струва по-щастлив, това е сигнал, че връзката ви се движи напред и то по вода.

Начинът, по който той говори за бъдещето, подсказва дали ви обича