Интимно

Ако можете да отговорите с „да“ на тези въпроси, връзката ви е много здрава

5 въпроса, определящи бъдещето на отношенията

12.05.2022г. / 10 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Възможно ли е връзката ви да остане за цял живот? Защо не! Ако сте открили човека, с когото се чувствате безкрайно добре, може би ще можете да отговорите положително на някои въпроси. В случай, че все още се питате дали връзката ви има бъдещето, за което мечтаете, ако отговорите на тези въпроси с „да“, определено отношенията ви имат потенциал да се превърнат в любов завинаги.

3 научни причини моногамните връзки да се провалят

Ако отговорите с „да“ на тези 5 въпроса, връзката ви е много здрава.

1. Можете ли открито да говорите за всичко?

Ако успявате да говорите свободно на всякакви теми, включително тревожни или неудобни, ако можете да се държите напълно естествено, без да се налага да премисляте думите си предварително, това е добър знак, че комуникацията във връзката ви е на отлично ниво. Без качествено общуване връзката би се разпаднала с времето. Ако при вас нещата не стоят така, връзката ви има бъдеще.

2. Честни ли сте по отношение на интимността?

Интимността е основата, базата, върху която връзката стъпва. Някои връзки са по-страстни и сексуални, други са базирани повече на приятелството и духовната близост, но при всички положения интимността е фундаментална. На нея се основава всеки тип връзка, всеки тип взаимоотношения. Ако нещо в интимността куца, куца и във връзката. И под интимност съвсем не се има предвид единствено физическа интимност, а емоционална. Ако споделяте всичко без притеснение с партньора си, всичко е наред с интимността помежду ви.

Топ 5 явни знака, че връзката е пред провал

Свързани статии

3. Здравословни ли са връзките ви извън любовната ви връзка?

Ако отговорите с „да“ на този въпрос, значи връзката ви има бъдеще, а и освен това е много здрава. Един съществен показател за това са именно отношенията ви с хора извън романтичната ви връзка. Ако успявате да имате хармоничен личен живот извън връзката без да се появява ревност, без партньорът ви да проявява прилепчивост или завист, че прекарвате време поотделно, това е наистина добър знак.

4. Има ли взаимно уважение между вас?

Отговорът на този въпрос е също толкова важен, колкото и останалите. Уважението е не просто проявление на вежливост, а нещо много повече. То е показател за здравословно приемане на партньора заради качествата и личността му. Ако между вас има искрено уважение, това е положителен знак за бъдещето на връзката ви.

Не се задоволявайте с по-малко от тези 15 жеста

5. Вие самите чувствате ли се комфортно за себе си?

Един от най-важните въпроси, на които отговорът определено трябва да е „да“, за да се чувствате добре заедно и в бъдеще. Ако не успеете да отговорите утвърдително, това може да означава, че дълбоко в себе си потискате истината, че не се чувствате добре с конкретния партньор. И обратното – когато се чувствате свободни в неговата компания, можете искрено да изразявате мислите си и не се страхувате от неговата осъдителна реакция, това определено издава положителни вибрации във връзката ви.

Коментирай