Интимно

4 червени флага още на първа среща

Подсказват, че нещо не е наред

27.05.2022г. / 10 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка връзка започва с първи срещи. Това е времето, в което се опознавате, общувате, разговаряте, наблюдавате реакциите на другия човек, за да прецените дали имате любовен потенциал заедно. Първите срещи могат да са наистина вълнуващи, но могат и да бъдат дълбоко разочароващи. 

5 червени флага, за които да следите по време на секс

Тъй като вероятно на първа среща все още не сте влюбени, ще ви е по-лесно да видите и усетите някои смущаващи черти в поведението на човека, с когото се срещате. Ако пък не обръщате внимание на детайлите толкова лесно, вижте за кои тревожни знаци трябва да следите. 

Кои са четирите червени флага, които могат да се появят още на първа среща?

1. Отношение. 

Важно е да обърнете внимание на това как потенциалният ви партньор се отнася с вас на първа среща. Държи ли се адекватно, какви действия извършва, как говори и общува с вас. Ако човекът не зачита вашите граници на първа среща, той вероятно има навика да взима превес в отношенията и занапред. Това е тревожен сигнал, че той може да е свикнал да пренебрегва чувствата, мнението, желанията на партньора си. 

Червени флагове, подсказващи за токсичен партньор

Заключения за отношението на мъжа срещу вас можете да си направите и като следите как се променя настроението му по време на разговора. Конфронтира ли се лесно, пали ли се моментално при обсъждане на някакви теми, слуша ли ви внимателно, опитва ли се да ви разбере или се старае да надделее с мнението си в разговора. Всички тези малки детайли подсказват за елементите от характера му. 

2. Изпадане в крайности. 

Крайностите никога не са добър сигнал, особено на първа среща. Твърде много информация или прекалено много натиск от самото начало подсказват, че нещо не е наред. Прекалено многото лична информация на първа среща може да подсказва за лъжи, измислици, за да ви се хареса или пък стремеж да прикрие нещо. Когато човек е прекалено словоохотлив това обикновено има своите причини. 

Червените флагове, подсказващи да не се омъжвате

Раздаването на критики още на първа среща също е червен флаг, който трябва да привлече вниманието ви. Ако ви критикува или критикува обслужващия персонал по язвителен начин, това говори за тъмна страна от характера му, с която вероятно ще се сблъскате при евентуално задълбочаване на отношенията. Обикновено контролиращите личности не успяват да скрият този свой порив и се издават по този начин. 

3. Планиране, решения, звучащи като договор или споразумение. 

Ако на първата ви среща човекът срещу вас започне да ви разпитва за сериозните неща от живота и стремежите ви за бъдещето, това може да е червен флаг. Не е лошо да сте наясно как си представяте бъдещето и да изясните какво очаквате от една успешна връзка, но този разговор не е подходящ за първа среща. Добре е да изясните това на малко по-късен етап, но ако на първата ви среща той започне да ви разпитва в детайли и да налага представите си за това какво иска от връзката, по-добре бягайте. 

Свързани статии

Ако срещата ви изглежда като сключване на договор, по който се обсъждат всякакви клаузи, това може да подсказва за личност, която има план, който задължително трябва да осъществи. Причините могат да са много, но най-често в основата е проблематично минало, от което човек иска да избяга. Ако искате връзка, която да е като брак по сметка, това е вашият човек. Но ако не – по-добре обърнете сериозно внимание на този смущаващ червен флаг. 

10 червени флага във връзката, заради които да избягате веднага

4. Едностранни разговори. 

Друг важен знак, че нещо не е наред с личността срещу вас, който можете да забележите още на първата среща, е ако той говори само за себе си. Едностранните разговори, в които си личи, че човекът се интересува само от себе си, но не и от вас, са пример за това как ще протекат отношенията ви и занапред. Ако той говори само за себе си още по време на първите ви срещи и не демонстрира интерес към вас по никакъв начин или го прави съвсем бегло, той вероятно е нарцистичен тип личност, която поставя себе си винаги на първо място. 

Коментирай