Интимно

5 специфични признака, че връзката ви е здравословна

По какво се различават здравословните отношения в любовта

06.06.2022г. / 11 04ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Здравата връзка е нещо, което за различните хора има различно значение. Някои я измерват с редовността на секса, за други значение има комуникацията, за трети е важно партньорите да си имат доверие или да се смеят от сърце заедно. Всеки има своите индивидуални предпочитания за това каква би искал да бъде връзката му и каква е представата му за здравословна връзка. Но понякога вглъбяването в тези и още стереотипи ни пречи да осъзнаем, че всъщност се намираме в прекрасна и най-вече здравословна връзка.

5 ползи от отворените връзки

Кои са специфичните признаци, че сте в здрава и силна връзка с партньора си?

Търсите партньора си, той вас също

Когато си липсвате и се търсите един друг, докато не сте заедно, това е показателно за отношението ви. Имате емоционална нужда от партньора си и той от вас. Мислите един за друг. Когато двете половинки на едно цяло се търсят, имат си доверие, допитват се един до друг за съвет или мнение, това показва отдаденост и усещане за силна връзка.

Справяте се с трудностите

Във всяка връзка има трудности. Възникването на конфликти, изпитания, проблеми е неизбежно. Онова, което е истински важно е как точно се справяте с всички тези предизвикателства. Ако успявате да го постигнете без напрежение, по интелигентен и съобразителен начин, без да се наранявате, това е повече от ясен признак на здравословни отношения.

15 мъжки урока за любовните връзки

Наясно сте, че конфликтите са нещо нормално и ги очаквате

Здравословните връзки се отличават с нещо много важно – партньорите в тях са напълно наясно, че между тях могат да възникнат конфликти и са съвсем съгласни с това. Нереалистичните очаквания за връзките са признак на нездравословен подход в отношенията. Ако при вас липсват подобни нереалистични очаквания и не се плашите от конфликтите, а знаете как да ги решавате, вие сте в здравословна връзка.

Защо нарцисите трудно създават връзки?

Знаете как да подбирате битките си

Партньорите в здравословни отношения не се захващат с битки и спорове непрекъснато и във всяка ситуация. Те внимателно подбират поводите за конфликти и знаят кои незначителни дреболии да подминават. Това е много важно за здравословните отношения и предпазването на любовта от излишни сътресения.

4 предизвикателства, които само силните връзки преодоляват

Не се чувствате постоянно съдени

Един много важен специфичен маркер за здравословни отношения е степента на осъждане от страна на партньора. В много връзки, които нямат дългосрочен потенциал или биват разрушени с течение на времето, присъстват осъждането и отмъщението. Егото кара много хора да се държат осъдително с партньорите си, понякога без да го осъзнават. Желанието и стремежът за промяна на партньора е нещо, с което много хора не успяват да се преборят. Ако във вашата връзка не се чувствате съдени, а сте приети такива, каквито сте, значи отношенията ви са здравословни.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )
wai sladkis tezi stati ste ni pomognat aaa da se obichamee mnogoo aaa
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време