Интимно

Как да изпитваме повече удоволствие от секса?

Необходима е съблазън и любовна игра

30.06.2022г. / 06 05ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато сме интимни с някого, често се фокусираме изцяло върху това как да му доставим удоволствие и забравяме, че в секса ние сме важни точно толкова, колкото и партньорът ни.

На първо място трябва да си отговорите на въпроса: „Какво за мен е сексът?“. Удоволствие, общуване, забавление или пък релаксация?

Практикувайте изкуството на съблазняването

Дамите споделят, че им липсва елементът на съблазън от партньора. Съблазняването е един от най-лесните начини да се предразположи една жена, въпреки че господата често пъти го пропускат. Следващият път, когато се отправите към спалнята с вашия любим, подскажете му с жестове, защо не и с думи, че искате да бъдете съблазнена. Тази малка любовна игра несъмнено ще се хареса и на него.

Любовен хороскоп за юли

Мастурбирайте

„За да се наслаждават повече на секса, жените трябва да прекарват време, наслаждавайки се и опознавайки себе си“ – това съветват психолози. Отделете време да бъдете сама със себе си, да опознаете тялото и желанията си – така ще имате по-голям контрол над оргазма и ще можете по-добре да насочвате вашия любим.

Мъжете от тези зодии са най-добрите любовници

Чувствайте се уверена в тялото си

Ако се чувствате добре в тялото си, човекът до вас ще се чувства по-добре в своето. Ако вие сте по-уверена в тялото си, партньорът ви също ще е по-уверен в усещането за неговото.

Харесването на собственото ви тяло и увереността може да се окаже революционно за вашия сексуален живот. Според материал, публикуван в „Международен журнал по сексуално здраве“, жените, които имат увереност в секса, по-лесно достигат до оргазъм.

Забравете за кантара, за няколкото килца отгоре, забравете за снимките на слаби и перфектни жени, захвърлете дрехите пред огледалото и се наслаждавайте на това, което виждате!

Той иска само секс, не и връзка. Какво да правя?

Бъдете отворени за новото

Хвърляйте от време на време поглед в онлайн магазините за секс играчки. Вижте какво ново и интересно има там. Помислете кое би ви накарало да поиграете с партньора. Не е задължително да следвате утъпкани пътища – що се отнася до секса, можете да изберете свой собствен път.

15 знака, че той иска само секс

Създайте атмосфера

„Жените обичат с ушите, а мъжете – с очите си“ – не забравяйте старата максима! Често пъти, улисани в жонглирането с работа, домакинство и деца, забравяме, че ние също имаме нужда от ласка, мила дума и нежен допир. Опитайте се да извлечете максимума, дори от малкото време, което имате за любовни игри. Пуснете музика, запалете ароматна свещ – това ще ви отнеме около минута, но може значително да подобри изживяването ви в спалнята. Нека дори за кратко тя бъде арена на любовта и мястото, където вашата връзка става още по-силна.

Как да предразположите срамежлив мъж да се отпусне

Използвайте лубриканти

Ако е необходимо – използвайте лубриканти. Не се срамувайте от това – сексът трябва да е приятно, а не болезнено изживяване.

Сменяйте позите

Изключително важно е по време на секс да насочвате партньора, да му показвате какво ви носи удоволствие. Може пък с изненада да откриете, че и двамата сте имали еднакви желания, просто от срам или предразсъдъци не сте ги споделяли.

7 знака, че той е луд по вас

Фокусирайте се върху момента

Опитайте буквално да се „изключите“ по време на секс. Това е много по-лесно за мъжете, но с повече старание, дамите също могат да го практикуват. Забравете за спешния проект в службата; ненаписаните домашни на децата, или пък належащата нужда от разходка на домашния любимец. Това е вашето време за общуване с партньора, и макар и ограничено, нека бъде изпълнено със смисъл и любов!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Лена ( преди 1 година )
Ами да, ползваме лубриканти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време