Интимно

10 знака, че започвате връзка с неподходящ за вас партньор

Комуникацията ви е предимно в социалните мрежи

12.07.2022г. / 17 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовните връзки не са лесни. Трябва ни много време и много различни ситуации, в които да изпитаме човека до себе си дали е достоен да бъде наш партньор в любовта или не. Когато сме влюбени обаче, този период на преценка се удължава. Водени от сърцето, преминаваме през редица разочарования, докато най-накрая осъзнаем, че този човек не е подходящ за нас. Ако и вие сте в колебание, вижте 10 знака, че може би сте попаднали на такъв партньор.

1. Рядко или никога не поема инициативата да се срещнете, но от друга страна, ако вие организирате нещата, би се съгласил да се срещне с вас. Когато започнете да се виждате с някого, даването и вземането е наистина важно. И ако вие сте даващата страна, а той/тя взимащата, това е показател, че сте попаднали на неподходяща личност.

14 истини за връзките, които ни е трудно да приемем

2. Винаги е зает... за вас. Повечето хора имаме натоварен график – работа, хоби, лични ангажименти и т. н. Истината е, че ако искаме да видим някого, който е привлякъл сериозно вниманието ни и вълнува сърцето ни, ще бъдем гъвкави с графика си. Ще намерим начин хем да се видим с този човек, хем да не изоставаме с важните за нас неща. От друга страна, липсата на интерес, обикновено се оправдава със заетост.

3. Комуникацията ви е предимно в социалните мрежи, рядко по телефона и обикновено усещате „интониране“ от страна на човека, когото харесвате, което не показва емоция към вас, като към любим. Всеки има различен стил на комуникация, но телефонните разговори са нещо нормално и необходимо, особено в началото на едни взаимоотношения.

5 признака, че партньорът ви се държи незряло във връзката

4. Игнорира разни неща, свързани с вас. Това може да са ваши интереси, проблеми, личностни черти. Това е показател, че този човек няма да има желание да ви опознае или приеме такива, каквито сте.

5. Няма желание да бъде с вас на публично място. Това трябва да се приеме като абсолютен червен флаг за липса на интерес към вас, ако човекът когото харесвате, избира по-закътани места за срещите ви, не ви среща с близкия си кръг и т. н.

6. Няма желание да опознае вашия близък кръг. Срещата с приятелите е важна част от една връзка. Колкото по-малко вашият избраник показва желание да стане част от вашия свят, толкова повече трябва да ви става ясно, че това не е човекът за вас.

7. Опитва се да ви промени още в самото начало на взаимоотношенията ви. Ако някой ви накара да се чувствате така, сякаш трябва да се промените от самото начало, опитва се да ви създава усещането, че не сте достойни, тогава помислете дали заслужавате такъв партньор в живота си. Често подмятанията, че трябва да промените нещо в себе си звучат като комплимент, препоръка, но всъщност не са.

5 начина да разберете дали наистина сте влюбени в някого

8. Играе игрички, опитва се да ви накара да ревнувате. В ранните си младежки години, играем играта кой на кого ще пише или звънне първи, дали да се накараме един друг да ревнуваме. Когато минем 30, нещата би трябвало да следват друг път, да имаме друго поведение и разбиране за връзките. Тук вече няма място за игрички, защото тръпката помежду ни може да се поддържа по друг начин. Зрялата личност знае какво иска от любовта.

Свързани статии

9. Разрешава разногласията помежду ви с драми, големи кавги, агресия. Това трябва да е ясен показател за вас, че имате взаимоотношения с неподходяща и донякъде опасна за вас личност. Как си представяте връзката ви, ако не умеете да разрешаваме с добра комуникация сложните въпроси?

10. Усещате, че по-често този човек ви кара да се чувствате тъжни и разочаровани, отколкото обратното. Когато сме влюбени, лесно оправдаваме отсрещната страна, че не ни кара да се чувстваме добре по един или друг начин. Настъпва обаче моментът, в който осъзнаваме, че разочарованието ни е по-често, отколкото усмихнатите моменти и тогава разбираме, че сме попаднали на неподходящ за нас партньор.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
...... ( преди 1 година )
purvo neka ne tulkuvame slujebno i posle celia net znae kogo obojavam
отговор Сигнализирай за неуместен коментар