Интимно

5 важни въпроса преди да се доверите на мъжа

Отговорите им помагат да разберете дали да му вярвате или не

01.08.2022г. / 16 38ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Връзките са базирани най-напред на любов, но без доверие любовта може да избледнее. Ако нямате доверие на партньора си, отношенията постепенно могат да бъдат помрачени, а щастието да изчезне. За някои хора обаче е много трудно да се доверяват на други. Предишен негативен опит, болка, лъжи, негативни преживявания са само част от причините за трудно изграждане на доверие във връзката.

Признаци, че можете да имате пълно доверие на партньора си

От друга страна обаче, ако сте прекалено мнителни без причина, проявявате недоверие и показвате на половинката си, че е поставяна под постоянни изпитвания, това също може да се окаже пагубно за връзката.

Как да разберете дали партньорът ви е вашият човек? Как да изградите доверие помежду си?

Ето няколко въпроса, които ще ви помогнат да разберете дали вече можете да му вярвате.

Как да си върнете доверието му?

1. Отговорете си от колко време се познавате.

Доверието може да се спечели по много начини. Невинаги продължителността на познанството е мерителна единица за степента на доверие. Понякога можете да познавате някого от 5 или 10 години, но да му нямате доверие. В същото време някой, когото познавате от едва няколко месеца е спечелил доверието ви с действията си и е доказал, че може да му се вярва.

2. Откъде познавате човека.

Замислете се как сте се запознали с партньора си. Вероятността да имате доверие на някого, когото познавате отпреди или сте били приятели, имали сте общи приятели е по-голяма, отколкото на някого, с когото сте се запознали в нощен клуб. И макар вече да сте обвързани, вие все още не можете да му се доверите напълно, защото за изграждането на доверие е нужно малко повече време за опознаване.

3. Знаете ли историята на предишните му връзки.

За да имате повече доверие на партньора си е важно да знаете как са протекли предишните му връзки, какво е отношението му към бившите, как говори за тях, каква е причината за приключването на връзките му. Ако той е успял да ви отговори искрено на тези въпроси, отговорите могат да ви помогнат да си изградите мнение.

10 признака, че можете напълно да вярвате на партньора си

Свързани статии

4. Доколко е отворен и откровен, когато разговаряте.

Обикновено мъжете не обичат да разказват много за себе си. Споделянето в детайли не им е присъщо, но въпреки това има мъже, които обичат да говорят за чувства, връзки, преживявания, да споделят. Съмнително е, когато партньорът ви не прави тези неща под никаква форма. Не обича да говори за себе си, не разкрива подробности от личния си свят. Когато го питате, се държи така, сякаш е принуден да го направи, все едно е на разпит. Става раздразнителен. Такива личности или имат проблеми с доверието, или крият нещо.

5. Открит ли е в очакванията си от връзката си с вас.

Ако партньорът ви избягва да говори с вас за желанията си за бъдещето, доверието ви към него може да спадне. Ако той иска да направи тази връзка различна от останалите, да бъде дълготрайна и пълноценна, той би трябвало да споделя желанията, целите и очакванията си за бъдещето с вас. Ако не го прави, нормално е да му нямате доверие.

14 истини за връзките, които ни е трудно да приемем

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 1 година )
dobre , otgovorih i vupreki vsi4ko .....viarvam mu i go obojavam
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време