Интимно

4 правила за връзките, които ще ви направят щастливи

Как да издигнете отношенията си на по-дълбоко ниво

20.07.2022г. / 12 37ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Отношенията в една връзка не могат да са напълно безоблачни. Колкото и силна и здрава да е връзката, винаги могат да се появят проблеми. Характерите на партньорите в нея, обстоятелствата, пред които се изправят, проблемите, които изникват, мненията и начините, по които действате са само част от причините, които могат да предизвикат срив в отношенията.

4 златни правила за връзките от специалисти

Намирането на точния подход във връзките не е лесна работа. Няма и точна формула, защото всеки човек и всеки следващ негов партньор са различни и действат по различен начин в любовта. Въпреки това обаче има някои златни правила, които е добре да се спазват. Те дават възможност за дълготрайност и силна основа, върху която връзката да се крепи.

Кои са четирите правила за връзките, които е добре да бъдат спазвани?

1. Спрете да повтаряте едни и същи модели на отношения.

За да сте сигурни, че връзката, в която сте в момента, има бъдеще и може да бъде задълбочена и развита добре във времето, спрете да прилагате едни и същи модели от предишните си връзки. Опитайте се да бъдете по-аналитични и гъвкави. Обръщайте внимание на настоящия си партньор и се вглеждайте в неговите особености на характера и личността. Тъй като всеки човек е различен няма как да очаквате, че с едни и същи подходи към всеки човек нещата ще се получат по най-добрия начин.

5 тайни за връзките, които зрелите жени добре знаят

2. Знайте какво искате, за да го получите.

Наистина е важно да сте наясно какво искате от връзката и живота си. Само така ще можете да сте ясни и точни в посланията и изказванията си. Яснотата в това какво точно искате и очаквате от връзката си ще ви помогне да го получите.

3. Вашето щастие зависи само от вас.

Едно златно правило във връзките е да не очаквате, че партньорът ви ще ви направи щастливи. Големите очаквания поставят големи изисквания към партньора, което означава и голям емоционален товар. Щастието зависи от вас самите. Ако възлагате тази отговорност на партньора си, има риск да влошите отношенията си.

5 неща, които двойките в дълги връзки забравят да правят

4. Прощавайте и давайте повече от себе си.

Прошката е мощно средство за поддържане на щастлива връзка. Ако таите гняв и сте злопаметни, ако изваждате аргументи от минали нерешени спорове и допуснати грешки, това ще нагнетява напрежение във връзката ви. Също така, ако не давате много от себе си във връзката, това ще понижи усещането за любов и сплотеност.

Коментирай