Интимно

Фактори, които убиват връзките всеки път

Имат пагубно влияние върху отношенията и любовта

14.08.2022г. / 06 23ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Поддържането на щастливи отношения във връзката не е лесно. Дори между партньорите да цари щастие, любов и разбирателство, винаги се появяват различия, които се превръщат в повод за конфликт. Ако провалите във връзките ви се случват винаги по сходен начин, има вероятност да допускате някои пагубни грешки, които убиват отношенията всеки път без изключение. 

Лоши навици, които провалят връзката ви

Кои са факторите, които могат да съсипят всяка връзка отново и отново?

Проблеми с доверието 

Лошият опит в предишните връзки или събития от детството и миналото ви могат да ви накарат да имате проблеми с доверието. Това е нормално, но когато се проявяват без причина в настоящата ви връзка, те отблъскват партньора ви и го карат да се чувства сякаш постоянно трябва да доказва, че не ви мами. Това е емоционално изтощително и може да съсипе дори най-здравите отношения. 

Изневери и ревност 

Изневярата е една от най-честите причини за раздяла. Те е непреодолима спънка, личностна и емоционална обида, която не всеки човек успява да преглътне и прости. Ревността е другият препъни камък във връзките, който може да унищожи и най-щастливите отношения. Ревността е вид проява на опит за притежание, за контрол, тя може да разяде връзката отвътре. Още по-пагубна е, когато се появява без причина. Ако ревнувате партньора си от всичко и всички, това ще го отблъсне и в крайна сметка ще се превърне в една от причините за разпад на връзката. 

9 мъчителни признака, че сте в едностранна връзка

Трудности в комуникацията 

Проблемите в общуването се друг основен фактор, който засяга много двойки и който се явява като причина за разпадане на връзките. Когато не комуникирате качествено, това ви отдалечава емоционално. Общуването трябва да е ясно, чисто, откровено и същевременно премерено и деликатно. Общуването не е просто да си говорите. То е нещо много повече. Важно е как говорите и какво казвате. Без добра комуникация всяка от връзките ви ще се разпада с времето. 

Липса на баланс 

Небалансираните връзки са най-често срещани сред младите и неопитни партньори. Но могат да се наблюдават и при по-зрели хора, които не умеят да извеждат поуките от грешките си. За да имате успешни връзки е важно да анализирате поведението си, не само това на партньорите ви. Самокритичността и трезвата обективна преценка са от голямо значение за бъдещите ви подходи във връзките.

5 знака, че се чувствате прекалено комфортно във връзката си

Баланс във връзката може да липсва и по други причини, свързани с желание на единия партньор да доминира, например. Това създава усещане за потиснатост, за невъзможност да бъдете себе си, да бъдете приети и обичани каквито сте. Какъвто и дисбаланс да се появи в една връзка, ако не бъде коригиран, той я убива. 

Коментирай