Интимно

Лоши навици, които провалят връзката ви

Колкото по-скоро осъзнаете поведението си, толкова по-добре

23.08.2017г. / 15 33ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Всяка личност е изтъкана от добри и лоши черти. Всеки от нас си има неприятни навици, с които подтиква партньора си към отдалечаване. Най-лошото е, че не си даваме сметка как бавно отравяме връзката си и я обричаме на провал. 

Кои са невинните на пръв поглед навици, които провалят връзката ви с партньора? 

Телефонът ви е по-важен от партньора

Ако сте забили нос в телефона си, чатите с някого непрекъснато, водите активен живот в социалните мрежи, но не и на живо с партньора си, връзката ви ще започне да „гние“. Най-малкото, човекът до вас ще започне да се чувства пренебрегнат, необичан, нехаресван, недостатъчно обгрижван. 

7 признака, че сте в зряла връзка

Публично подигравате партньора си

Има граници, които трябва да се спазват. Едно е да се шегувате взаимно със себе си или с връзката си пред приятели, но съвсем друго е когато шегите ви подиграват и злепоставят партньора ви. 

Непрекъснато пресмятате всичко в главата си

„Ще направя нещо, защото той го направи“, „Няма да дойда с теб, защото ти не дойде с мен миналата неделя“, „Само аз правя компромиси, крайно време е и ти да направиш“ - ако държите сметка за най-малките дреболии, смятате по точки кой какво е направил и  какво не е, изпадате в крайна дребнавост. Това сметкаджийство убива връзката и дразни много партньора. 

Етапите на една връзка

Пасивно-агресивни сте

Всеки знае, че това е „тихият убиец на връзката“. Пасивно-агресивното поведение се отразява на непряката комуникация и обикновено е провокирано от ниско самочувствие, несигурност, отключващи пасивна агресия към най-близкия човек, в случая партньорът. 

7 тайни за моногамна и щастлива връзка

Започвате скандалите със съобщения

Това е характерно за хора с ниско самочувствие, страхуващи се от ответната реакция на партньора. Те са несигурни в себе си и аргументите си, затова предпочитат да започнат караница писмено и от дистанция. Този подход подкопава в дългосрочен план връзката с партньора. 

Критикувате семейството му

Ако имате сериозни проблеми и пререкания със семейството на партньора си е нормално да изявявате негативното си мнение. Приемливо е да се защитите или да проявите несъгласие в конкретните ситуации, дори е препоръчително пред мълчанието. 

Ако обаче непрекъснато злословите пред половинката си за родителите и семейството му, критикувате ги, подмятате разни изречения по техен адрес в тяхно отсъствие, тогава ще си спечелите черни точки от страна на партньора.

Коментирай