Интимно

5 признака на провалената любов

Скрити знаци, че връзката е обречена

23.08.2022г. / 09 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

На повърхността отношенията в любовта могат да изглеждат лесни, но под нея съвсем не е така. С натрупването на неразрешени проблеми двойки, които живеят в такива условия започват да изглеждат все по-нещастни. Но всеки познава и поне по една двойка, която изглежда толкова щастлива, че никой не предполага, че партньорите в нея ще се разделят. В един ден новината за раздялата идва като гръм от ясно небе.

4 въпроса разкриват дали връзката ви е обречена на провал

Това се случва, защото под повърхността има много неразрешени проблеми и скрити признаци, издаващи провалената любов. Дори връзката да изглежда стабилна на повърхността, в нея съществуват проблеми, за които често самите партньори не си дават сметка. Пренебрегването им води до разпад в отношенията. И най-малките проблеми могат да се окажат подводният камък, който да провали любовта.

Кои са скритите признаци, че любовта е пред провал?

Липса на внимание

Може да изглежда маловажно, но вниманието е сред най-важните неща в една връзка. Ако проявявате невнимание към партньора си, не чувате какво говори или докато говори правите нещо друго, а след това го питате наново, вероятно чувате думите „аз нали ти разказах“. Когато не обръщате внимание на партньора си дори за съвсем малки и на пръв поглед безобидни неща, това се натрупва и отблъсква. Постепенно партньорът ви ще се отдалечава от вас. Вниманието, което отделяме на половинките си има голямо влияние върху връзката и отношенията.

Как да разберете дали сте емоционално готови за нова любов

Контрол

Провалената любов е предвещана от желанието за контрол. Ако единият от партньорите или и двамата се опитват да взимат надмощие над другия, тази борба рано или късно води до съсипване на отношенията. Любовта трудно може да вирее в такива условия, в които на първо място е поставен контролът над другия.

Липса на уважение

Без уважение любовта се проваля. Ако не уважавате партньора си и той вас, всеки ден се превръща в борба. Забравяте за обстоятелствата, които са ви накарали да се влюбите един в друг.

Ако не можете да се съгласите за тези неща, не сключвайте брак

Обиди

Обидите и квалификациите са много лош навик, който отдалечава партньорите във връзката. Поставянето на етикети, постоянната критика, унижението пред други хора или насаме са огромен недостатък в отношенията, които бавно, но сигурно провалят любовта.

5 неща, които да обмислите, преди да се откажете от любовта

Приемане на другия за даденост

Ако забравяте, че партньорът ви е свободен човек, който може да си тръгне по всяко време, значи сте го приели за даденост. Когато не се грижите за комфорта му, не се съобразявате, не правите компромиси, не внимавате с думите и поведението си, това води любовта към сигурен провал. Ако разчитате, че каквото и да направите половинката ви ще остане до вас, грешите. Тази грешка е в основата на повечето провалени връзки.

Коментирай