Интимно

8 знака, че връзката ви върви към разпад

Имате усещането, че все вие сте виновни за нещо

04.10.2022г. / 12 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Няма любовна връзка или брак, които да са напълно безоблачни. Има хубави периоди, както и такива на изпитания. Всъщност и едните и другите са вид тест за партньорите като личности, но и за техните взаимоотношения. За да се развиват във времето и да се изградят като стабилни е важна основата, която двама души ще положат. Има много неща, които могат да я направят нестабилна и това да доведе до разпадане на брака или връзката.

1. В трудни ситуации или спорове ставате атакуващи – Един от очевидните признаци, че връзката ви е напът да се провали, е реакцията ви един към друг в сложна ситуация или в такава, в която не сте на едно мнение. В някои двойки партньорите стават атакуващи, критични, обвиняващи другия. Липсва добра комуникация, която е заменена от лично нападане на или срещу партньора.

2. Избягвате проблемите – Тлеенето във времето дори на малките проблеми, води до натрупване на по-значителни, които могат да доведат до излизане извън контрол на брака или любовната връзка. Недоволството между партньорите нараства, което пък води до напрежение във взаимоотношенията им.

5 причини защо привличате мъже, които ви правят нещастна

3. Играете играта на обвиняване – Още един фактор, който бавно, но сигурно тласка към разпад връзката или брака е обвиняването на другия. Това може да важи за лични неуспехи и всеки друг аспект от общия им живот. Много често партньорите не споделят как се чувстват, от какво се нуждаят и стават заядливи, постоянно оплакващи се.

4. Отмъщавате си – Единият е наранил другия, волно или не, и вместо това да се обсъди с добра комуникация, засегнатият търси начин да си го върне. Нараняването един друг, за да се защитите от болката, е силен индикатор, че бракът/ връзката ви се проваля.

5 признака, че имате връзка с истински крал на драмата

5. Имате усещането, че все вие сте виновни за нещо – Когато постоянно се чувствате несправедливо обвинени или погрешно разбрани, това е лош знак за любовните отношения. Или вие сте тази страна, която често се съмнява в другия, недоволства срещу него. Правите си заключения, без да сте говорили един с друг, доверявате се на грешни преценки.

Защо мъжете се страхуват от жени с дълбока същност

6. Не поемате отговорност за грешките си – Това е показател за липса на поемане на всякаква отговорност във връзката. Нежеланието да признаем, че не сме прави, да се опитаме да се поправим, да се извиним на половинката си, а вместо това ни е по-удобно да намираме извинения и оправдания, подсказва за една лоша посока на връзката.

Свързани статии

7. Задълбавате в проблемите – Правите от малкото голяма драма, забивате в проблемите, негативните емоции, вместо да се опитате да продължите напред.

8. Примирявате се с неща, с които не трябва и не можете да поставите лимити или граници за това как любимият човек се отнася с вас – това позволява на другия да не ви взима на сериозно, както и взаимоотношенията ви. Не на последно място, още една причина, която води до разпадане на връзката или брака е, че единият или и двамата партньори приемат конструктивната обратна връзка като критика и се чувстват осъдени или атакувани.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 1 година )
1 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )
Свободно време