Интимно

8 неща, които ни помагат да поддържаме връзката си пълноценна

Оценяването на другия, както и неговото признание към нас

20.10.2022г. / 11 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Какво се изисква, за да може една връзка да се развие във времето, да е устойчива и партньорите да се чувстват комфортно в нея? Необходимо е не само двама души да си пасват като парчета от пъзел, но и да полагат усилия, както във всичко останало в живота. Звучи като нещо уморяващо, отегчаващо, но когато има истински чувства, усилията са по-скоро удоволствие, желание да направим нещо хубаво за връзката и за другия.

Вижте 8 неща, които ни помагат да поддържаме връзката си пълноценна и щастлива.

1. Фокусирайте се върху приятелството си. Една от първите и най-важни стъпки за изграждането на стабилна връзка е изграждането на истинско приятелство с любимия човек. Усещането, че сме свързани един с друг, че можем спокойно да споделяме, да обсъждаме дори деликатни теми, да бъдем уязвими един пред друг.

2. Бъдете романтични, както в началото на взаимоотношенията ви. След определен период от време, двойките често забравят за романтиката, тя минава на заден план, но от това страда само връзката.

15 начина партньорът ви да изразява обич, без да казва и дума

3. Научете как да слушате. Би било невъзможно една връзка да оцелее във времето и да е стойностна, ако няма добра комуникация между партньорите и те не полагат усилия в това да общуват пълноценно. Всеки има своите трудни периоди. Тук ролята на всеки от двойката е да покаже, че може да бъде добър слушател и съветник, че е отворен за обсъждане на важни неща свързани с връзката.

4. Празнувайте годишнините ви. Това е един от най-прекрасните начини да подобрите връзката си, като празнувате малките моменти от живота си. Първата ви целувка и първата ви среща са малки моменти, за които говорим. След това идва ред на големите моменти, които са ви направили семейство – заживели сте заедно, сключили сте брак, поява на деца. Не е нужно да празнувате на ресторант ако нямате възможност, у дома пак може да е специално.

4 знака, че връзката ви се влошава

5. Смейте се заедно. Една любовна връзка трудно би оцеляла във времето, ако в нея няма хумор. Когато двамата партньори намират начин да се смеят заедно, да се забавляват заедно, то те не се отегчават един от друг и от взаимоотношенията им.

6. Оценявайте се един друг. Спомняте ли си началото на взаимоотношенията ви? Със сигурност е имало толкова много положителни неща, които сте забелязвали един в друг. Време е да си ги припомните и да откриете нови. Оценявайте начина, по който изглежда вашият партньор, начина, по който говори, усмихва се, надгражда себе си и т. н.

Свързани статии

7. Бъдете оптимисти, дори когато ви е трудно. Може би всеки е бил във връзка с партньор, който при най-малката трудност започва да има отрицателна нагласа за всичко или постоянно вижда негативното в живота. Трудно е да бъдеш във взаимоотношения с такъв човек, нали?

Въпреки че невинаги е възможно да запазим положителния дух, важно е да се подкрепяме с любимия човек, показвайки му по-светлата част на нещата. Само така и той би могъл да бъде позитивен.

5 стъпки за нов старт на връзката

8. Контролирайте гнева си. Той е един от най-големите врагове на любовта. Помислете дали нещата, които са ви ядосали са толкова важни (работа, колеги, роднини, трафикът по улиците, приятели), за колкото ги вземате и пренасяте гнева си във връзката върху партньора. А ако той е източникът на вашия гняв, тогава не забравяйте за добрата комуникация от предните редове.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )
men me ubiva dori slu4aino do4uti dumi ot hora na koito durja
отговор Сигнализирай за неуместен коментар