Понякога връзките се нуждаят от рестарт. Ако по някаква причина отношенията ви са се влошили или чувствата ви са леко изстинали заради проблемите, които имате, може би е време да пристъпите към план за здравословно рестартиране на връзката си. Нужни са ви някои стъпки за постигане на новото начало в хармоничната му форма. За да успеете трябва и двамата да сте мотивирани да го направите.

10 мисли, които да запазите за себе си във връзката

Ако сте сигурни, че е дошъл момент не за раздяла, а за рестарт, ето кои са стъпките, които ще ви помогнат.

1. Определете целта си.

За да знаете към какво се стремите като двойка е важно да определите крайната си цел – до какво искате да достигнете, какво искате да постигнете заедно, защо и къде сте зациклили, какво да направите, за да прескочите този препъникамък. След като имате яснота за това до каква обща цел искате да достигнете като двойка ще ви е по-лесно да се борите по пътя към тази цел заедно.

2. Бъдете по-осведомени.

Научете добре грешките си. Анализирайте ги заедно. Не се страхувайте от критиката на партньора си, както той не трябва да се страхува от вашата. Приемете нещата, които имате да си кажете и се опитайте да ги надградите. Стъпете върху тази информирана основа и решете какви ще са по-нататъшните стъпки, които и двамата ще направите, за да рестартирате връзката си.

Как работата може да спаси личните ви отношения?

3. Отправете покана.

Ако само вие сте осъзнали, че сте на етап, в който връзката ви е зациклила и има нужда от рестарт, а партньорът ви се е оставил по течението, отправете му покана да се присъедини към вас в това желание за обновяване на отношенията. Обяснете нуждата си от рестарт. Бъдете добре аргументирани. Ако кажете, че просто ви е доскучало и че не знаете как да продължите, това може да влоши нещата още повече, защото звучи несериозно. Вместо това отправете добре аргументирана покана към него и обяснете защо ви е важно да рестартирате отношенията си и по какъв начин.

Още по темата

4. Планирайте.

Създайте си стъпки, които са предварително обмислени. Не действайте напосоки или ден за ден, пък каквото стане. Тази стратегия не е градивна и в дългосрочен план не би ви помогнала да съживите истински връзката си. Вместо това планирайте основните стъпки, през които искате да преминете. Ако по пътя се появят други малки междинни стъпки, приемете ги и ги включете в плана си.

5 признака на тревожност във връзката, които да не пренебрегвате

5. Вземете мерки. Действайте.

Действайте с план, а не хаотично. Бездействието убива връзката. Ако се правите, че нямате проблем помежду си и заметете несъгласията под килима, това само ще забави агонията в отношенията ви, а може и да ги разруши тотално. Говорете открито. Но не оставайте само на ниво разговори, а действайте. След като сте подредили стъпките, по които искате да вървите в плана си, преминете към действия.