Интимно

4 знака, че връзката ви се влошава

Липса на споделяне

03.02.2022г. / 15 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Прекратяването на една връзка рядко се случва спонтанно. Обикновено раздялата е предшествана от редица отрицателни фактори. Когато единият от двамата партньори реши да сложи край или пък двамата мислят в тази посока, то всеки един от тях преразглежда своите причини да остане с този човек или да се разделят. Вижте 4 признака, че вашата връзка се влошава и може да се стигне до раздяла.

5 признака, че най-после сте в точната връзка за вас

Емоционални откъсвания

Колко емоционално близък се чувства партньорът ви с вас? Колко емоционално близък вие чувствате партньора си? Когато не се чувстваме емоционално свързани с човека до нас и не полагаме поравно усилия това да се подобри, то тогава бъдещата раздяла е все по-близо. Когато двама души се отдалечават един от друг на емоционално ниво, много е вероятно да са готови да прекратят взаимоотношенията си.

5 нереалистични очаквания, които пречат на любовта

Липса на споделяне

Отново в основата на това са нашите емоции. Помислете колко често споделяте емоциите си с партньора си? Колко често партньорът ви споделя чувствата си с вас? Този обмен се нарича емоционално разкриване и е нещо, което наистина подкрепя връзката. Една връзка не би могла да просъществува без добра комуникация, в основата на която е именно разкриването на чувствата, желанията, слабите ни страни, страховете, но и споделяне на мечтите, грижа за другия.

Свързани статии

По-малко подкрепящи реакции

Още един признак за това в каква посока се развива връзката ви, дали е в положителна или се влошава. Отново помислете как с любимия човек реагирате, когато някой постига своя мечта, когато постига успех, купил си е нещо ново, получил е повишение в работата. Реакциите ни са спонтанни и рядко можем да прикрием завистта си.

5 начина, по които увлечението се различава от истинската любов

Твърде много илюзии по отношение на половинката ви или липси на такива

Когато сме влюбени, лесно се заблуждаваме за другия. Често го издигаме на пиедестал, виждаме го в много по-добра светлина, отколкото е, склонни сме да неглижираме отрицателни черти в поведението му. И все пак, според западни изследвания, в малка степен положителните илюзии биха могли да са ключови за една любовна връзка, а липсата им да се приеме като знак за влошаване на връзката.

 

Коментирай