Интимно

5 неща, за които е по-добре да се преструвате във връзката

Защо не трябва да сте болезнено откровени

13.10.2022г. / 06 39ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Честността в отношенията е от голямо значение за развитието и щастието във връзката. Но и преструването има не по-малка важност. Необходимо е да сте честни с партньора си, но се налага и да го лъжете за някои неща или по-скоро да се преструвате, че ви интересуват. Тоталната прямота никога не върши добра работа. Ако говорите това, което ви хрумва наум във всеки момент, рискувате да влошите отношенията си. Дори най-честните и откровени двойки имат неща, които премълчават и за които се преструват в името на хармонията и щастието помежду им.

Промени във връзката, които всяка двойка трябва да направи

Недейте да смятате преструвките за нещо лошо във връзките. Те са необходимост, от която зависи запазването на добрите отношения. Слагането на маска, когато се налага, е важно, за да сте щастливи заедно и за да не създавате поводи за излишни конфликти, породени от различия.

Кои са нещата, за които е по-добре да се преструвате във връзката?

Ето 5 от тях:

1. Вълнение, че нещо ви интересува, когато всъщност изобщо не ви вълнува.

Дори да имате общи интереси, да харесвате еднакви неща, да се допълвате по повечето параграфи в ежедневния живот и мечтите за бъдещето, винаги има нещо, по което се различавате. Мъжете и жените се вълнуват от различни неща. Един прост пример са спортовете. Ако партньорът ви се вълнува за някой футболен мач, покажете вълнение и вие. Направете го заради него. Вместо да демонстрирате отегчението си и непоносимостта си към футбола, зарадвайте се, когато любимият му отбор вкара гол. Същото можете да направите в най-различни сфери, които изобщо не ви вълнуват, но него определено да.

Видове тишина във връзката

2. Преструвайте се, когато не харесате някой негов подарък.

Покажете вълнение, когато получите подарък, макар да не го харесвате истински. Направете го заради старанието на половинката ви да ви зарадва. Възможно е да не е запомнил какво харесвате, да не е открил точния подарък или просто да е разчел погрешно сигналите ви, но важното е, че се е опитал. Престорете се на развълнувани заради това в името на отношенията ви и в името на това да не накърните чувствата му.

3. Да сте OK с малките неща, които иначе не са окей за вас.

Много проблеми във връзките идват оттам, че партньорите се дразнят за дреболии, не ги отминават, правят си забележки, сърдят се и в крайна сметка се карат за едно и също всеки път. Ако се научите да премълчавате дреболиите, от които не печелите нищо друго освен конфликти, във връзката ви ще цари щастие.

6 ежедневни навика, които влияят върху оргазма

4. Да кажете, че някой друг е секси.

Не е добре вашият партньор да чува, че има и други мъже, които определено хващат окото ви. Не е необходимо да сте толкова болезнено откровени и да казвате на глас кого смятате за секси, за привлекателен или красив. Премълчете тези мисли, защото партньорът ви може да започне да смята, че го сравнявате с други и търсите по-добра партия.

5. Че харесвате избора му на облекло.

Премълчавайте си, когато не харесвате как партньорът ви се е облякъл. Представете си как бихте се почувствали, когато попитате – „как ми стои тази рокля?“ Като задавате този въпрос, вероятно очаквате отговор – „прекрасно!“ Същото очаква и половинката ви, когато ви попита – „добре ли изглеждам“, когато е облякъл официална риза за вечеря. Дори да не ви допада комбинацията, която е подбрал, просто кажете „чудесно!“ Достатъчно е да направите това, за да запазите самочувствието му.

Успешните в любовта правят тези неща

Коментирай