Интимно

5 промени, които да направите, ако връзката ви се е влошила

Няма неразрешими проблеми, има нежелание за решаването им и грешен подход

24.10.2022г. / 10 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Връзките са сложни. Дори най-щастливите двойки имат проблеми. Много партньори се спират пред проблемите, защото не намират решение за тях. Позволяват негативните обстоятелства да разрушат отношенията и да влошат връзката. А реално почти не съществуват неразрешими проблеми, стига човек да знае как да действа, как да подходи и най-вече да има желанието да оправи нещата.

Проблеми, които се появяват, след като заживеете заедно

Една от най-големите грешки, които повечето двойки допускат, е да продължават да предприемат едни и същи действия, очаквайки нещо да се промени. За да очакваш различни резултати е нужно да промениш подхода си.

Именно по този начин действат щастливите двойки, които остават заедно завинаги. Те намират начин да решават проблемите си, а не да ги заобикалят или да чакат просто бурята да отмине.

За да запазите връзката си и да не позволите отношенията да се влошат още повече, трябва да направите някои промени в подхода за решаване на проблемите.

Проблеми във връзка, които и най-силната любов не може да преодолее

1. Общувайте, не водете разпит.

Повечето двойки имат проблеми с комуникацията, дори и тези, които не осъзнават този факт. Колкото и да си мислите, че общувате качествено, излагате проблемите на масата и търсите общо решение, невинаги е така. Ако провеждате разговорите си под формата на разпит, атакуване, притискане в ъгъла, това не е начинът. Единственото, което ще спечелите е бягството, отдръпването на партньора ви. Говоренето и обсъждането на проблемите е взаимен процес, а не отношения от типа „обвинител и обвиняем“.

2. Превърнете всичко в приключение, не в рутина.

Ако връзката ви е започнала да доскучава, да се изтърква и да губи първоначалната си искра заради лоша комуникация и натрупали се проблеми, направете нещо, за да промените това. Избягайте от рутината. Превърнете всичко, което правите в приключение, а не в задължение, което води до още скука.

5 признака, че имате сериозни проблеми с интимността

3. Опростявайте, не усложнявайте.

Вярно е, че връзките и отношенията между хората са сложни, но защо да ги усложнявате още повече? Опитайте се да не задълбавате в проблемите всеки път, когато това е възможно. Излишно е да правите от мухата слон и да настоявате за доказване на правотата си. Това не води до нищо градивно, напротив – влошава отношенията. Колкото по-прости са те, толкова по-лесни за решаване са и проблемите.

Свързани статии

4. Не забравяйте, че сте „ние“, а не само „аз“.

В името на щастието е добре да потискате егото си, когато е възможно и да не се опитвате постоянно да надделявате. Компромисите са база, на която връзките и отношенията стъпват. Когато взимате решения и когато се борите с проблемите е добре да не забравяте общото ви благо, защото сте „ние“, а не сте просто „аз“ и никой друг.

Как да разрешите проблемите, вместо да се разделяте?

5. Съсредоточете се върху силните страни, не върху слабостите.

Странно как почти винаги хората се фокусират върху слабостите на другия, независимо дали им е партньор, колега, приятел. Някак кодирано е несъзнателно да се вглеждаме в слабите страни на другите около нас, за да се почувстваме по-силни, по-значими, по-прави в дадени ситуации. Но за да възвърнете щастието във връзката си и да изгладите проблемите е важно да се концентрирате повече върху положителните страни, а не върху отрицателните, както на партньора си, така и на връзката като цяло.

5 признака, че парите са в основата на проблемите във връзката ви

Коментирай