Интимно

7 неща, които убиват връзката

Опитвайте се да подхранвате редовно пламъка на вашата връзка

30.10.2022г. / 16 22ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Взаимоотношенията между хората са крехки и понякога нещата, които ги разрушават, могат да бъдат много дребни и несъществени. Ако не им се обърне внимание навреме, те могат да се превърнат в огромни предизвикателства. Любовните отношения минават през много етапи – от страст и тръпка през приятелство и любов, до брак и уседналост. В този ред на мисли – нещата никога не остават едни и същи – всичко е динамично и променящо се. Силната връзка се познава именно по това – когато двама души са способни да устоят на предизвикателствата на времето и да останат заедно, и в добро, и в зло.

Най-голямата заплаха за връзката идва тогава, когато хората, които са в нея спрат да се опитват и да работят по нея. Нищо не е вечно – и това с пълна сила се отнася за взаимоотношенията. След като етапът на влюбването приключи, започва друг – такъв, в който влюбените започват да се чувстват по-удобно да бъдат себе си. Но понякога този комфорт може да застраши връзката. Какви други подводни камъни можем да срещнем по пътя? Ето списък с някои неща, които могат да унищожат вашата връзка:

Да зависите прекалено много един от друг

Свързани статии

Често пъти хората, които са във връзка забравят, че освен партньори, всеки един от тях е и самостоятелна личност. Когато са във взаимоотношения, те често превръщат другия в свой живот, така да се каже. Не забравяйте, че вие трябва да имате свои хобита и интереси извън връзката – ако не успеете да постигнете това, вие рискувате да станете прекалено зависими един от друг. Вероятно няма да е далеч времето, в което, изведнъж ще се окажете без приятели, без хобита и без друг живот. А животът е много повече от вашата връзка. Прекалено голямата зависимост в един момент, може да се окаже пагубна за връзката.

Да не се отнасяте с уважение

Това е много честа грешка във връзките, особено когато говорим за такива, които са продължителни. Ако не се отнасяте с уважение към партньора, нищо няма да може да опази връзката ви в дългосрочен план. Процесът трябва да е взаимен – ако се отнасяте зле с човека до себе си, колкото и да се извинявате, вероятно между вас ще започне да се отваря пропаст.

Да не подхранвате пламъка

Не е задължително да сте най-големите романтици, но малко разнообразие понякога само ще обогати връзката ви. От време на време изненадвайте любимия с ново бельо, направете си вечеря на свещи, гледайте любими сериали без децата, отидете на кино или театър. Направете нещо, което да насърчи обсъждането на теми, различни от домакинство, работа и деца.

Не уважавате желанията на другия

Няма успешна връзка, в която единият мисли само за себе си. Разберете, че взаимоотношенията се базират на компромиси и колаборация. Трябва да действате като един отбор, а не като самостоятелни играчи. Хора, които мислят за себе си прекалено много, няма как да изградят здрава и силна връзка.

Ако постоянно се съмнявате в партньора си

Свързани статии

Хора, които постоянно подлагат на съмнение верността на човека до себе си, рядко изграждат стабилна връзка. Доверието е едно от най-важните неща, когато говорим за успешни взаимоотношения. Ако нямате доверие на партньора си – нямате нищо. Съмнението ще изгради между вас стена, която много трудно ще можете да преодолеете.

Ако манипулирате другия

Ако партньорът ви постоянно се опитва да ви вмени вина, или пък усещате, че без да искате правите неща, за които той настоява – бъдете нащрек. Може би тайно или не, той се опитва да ви манипулира. Бъдете склонни да се промените, но само ако наистина искате това, заради себе си, а не заради някой друг.

Ако криете зависимости

Независимо дали става въпрос за пристрастяване към цигари, алкохол, наркотици, хазарт, или нещо друго – опитайте се да споделяте с партньора си. Прикриването на нещо толкова важно може да бъде една от причините за вашата раздяла. Дори и да преживявате труден момент – нека човекът до вас бъде ваша опора и заедно да извървите трудния път на промяната.

Коментирай