Интимно

Начини, по които определяте кога и как ще се влюбите

Съзнателно или не, вие контролирате влюбването

22.08.2022г. / 05 38ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта в началото изглежда хаотична, нелогична, сякаш се е случила от само себе си. Но вероятно не си давате сметка колко голяма част от този процес контролирате именно вие. Наред с пеперудите в корема, вълненията и необмислените действия, страстта и желанието да сте постоянно с партньора си, има някои неща, които вие правите и които всъщност контролират кога и как ще се влюбите.

Мозъкът се променя, когато сте влюбени

До голяма степен изглежда, че във влюбването има случайности, но не е съвсем така. Несъзнателно определяме в кого, кога и как точно да се влюбим чрез сигналите, които изпращаме, чрез усещанията, които имаме, срещайки подходящ партньор.

Понякога може да ви се стори, че сте се влюбили в някого от пръв поглед. Но изследванията на емоционалните връзки показват, че любовта от пръв поглед е по-скоро първоначално привличане, а не отделна форма на любовта. Това може да ви заблуди. Когато сте естествено привлечени от някого, енергията ви се концентрира върху него.

В тялото ви започват да се повишават хормоните на любовта – допамин, серотонин, норепинефрин, окситоцин, които ви правят еуфорични и превъзбудени. Тези хормони се долавят от хората около вас, особено от човека, от когото сте привлечени. Този механизъм го подтиква несъзнателно да обърне внимание на вашия интерес. По-просто казано това са първите етапи на влюбването, в които вие имате активно участие, дори да не го осъзнавате.

4 начина да се влюбвате все повече в партньора си всеки ден

В този смисъл вие упражнявате контрол над това дали да се влюбите и дали другият човек да усети интереса ви. Но има един много тънък момент – не можете да накарате някого да се влюби във вас също толкова силно, колкото сте се влюбили вие.

Кои са начините, по които можете да повлияете на влюбването?

1. Вие контролирате дали и как ще се появите.

От огромно значение е как ще се представите пред човека, у когото ще събудите интерес и който е провокирал интерес у вас. Същото е като да отидете на бал, празненство, каквото и да е събитие. Вашето появяване и присъствие са от решаващо значение за това как ще бъдете приети.

11 признака, че мъжът е подсъзнателно влюбен във вас

2. Вие определяте какво искате от партньора си.

Откриването на точния партньор започва най-напред с любовта към себе си. Също толкова важно е да разбирате себе си и да знаете какво точно искате, какво търсите. От също толкова голямо значение е онова, с което не можете да се примирите, компромисите, които не искате да правите със себе си. Когато сте наясно със себе си е по-лесно да откриете точния за вас партньор. А когато обичате себе си, това си личи отдалече и привлича хората към вас като магнит.

Свързани статии

3. Давате сигнали за това какво е важно за вас.

Сигналите, които различните хора излъчват, когато търсят любов или когато са влюбени, са различни. Някои излъчват желание за неангажираща връзка, други показват, че предпочитат сериозни отношения. От значение е как ще подходите в представянето си пред другите и пред обекта на внимание, към когото изпитвате привличане.

10 знака, че наистина сте влюбени

4. Вие преценявате съвместимостта ви.

След като сте решили, че сте привлечени от някого, вие започвате несъзнателен или съзнателен процес на оценка. Следите поведението му, преценявате разсъжденията му, думите, действията и оценявате дали е подходящ за вас или не. Започвате да забелязвате приликите и разликите между вас. На база на това решавате дали да дадете ход на чувствата си или да отхвърлите идеята за връзка с този човек.

Коментирай