Интимно

5 признака, че една жена е емоционално нестабилна

Липса на баланс по отношение на здравето

29.11.2022г. / 14 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

По природа жените са по-емоционални и чувствителни от мъжете. Знаем, че емоциите могат да ни завладеят до такава степен, че вместо да градим положителни неща, да започнем да изграждаме разрушаващи навици. Една несподелена любов или друго житейско събитие, поредица от отрицателни емоции, могат да направят жената емоционално нестабилна. Това не е нещо, от което трябва да се срамува, но е нещо, с което е важно да се справи, за да бъде пълноценна за себе си, за другите, за да бъде щастлива.

Кои 5 знака подсказват за емоционална нестабилност?

1. Липса на увереност

Доверяването на всички, освен на себе си, често е симптом на травма, която може да е от детството. Подобно нещо може да накара човек да изостави себе си и собствените си нужди. Незарасналите рани от детството винаги се отразяват на любовния ни живот. Когато една жена има занижена увереност, то тя лесно се поддава на чужди влияния. Възможно е да не е лоялна към партньора си или пък да стане зависима от него, нейното щастие да зависи от това дали е във връзка или не, да очаква половинката ѝ да я направи щастлива.

Как типът партньор се определя от типа семейство, в който е израснал

2. Липса на баланс по отношение на здравето

Когато една жена не е физически добре и във форма, може да ѝ липсва жизнената енергия, която е необходима, за да демонстрира любов към себе си, към партньора. Ако не е в добра физическа форма, при нея се получава един застой на енергия и често ниско самочувствие.

Всички разсейващи фактори могат да причинят емоционално разстройство и да отнемат способността ѝ да обича, става по-ревнива към партньора си, защото не се намира за привлекателна.

15 знака, че той иска да го забележите

3. Има злоупотреби

Тя може да преяжда, за да се почувства по-добре, да консумира често алкохол, медикаменти за отпускане на напрежението, кофеин. Често жените, които са емоционално нестабилни не осъзнават, че имат проблем с тези зависимости или нямат волята да се справят. Това ги прави непълноценен партньор, който трудно би намерил човек, който да е различен от нея в положителен смисъл.

Свързани статии

4. Любовните ѝ връзки са пълен провал

Когато една жена си позволява постоянно да бъде неуважавана от мъжете, с които иска да бъде или попада във връзки, които не са пълноценни, то тогава някаква част от нея се чувства недостойна да има стойностен партньор, не смята, че заслужава да има щастие, да е уважавана и обичана. Колкото по-недостойна се чувства, толкова повече ще разчита на мъжа до себе си, за да определи нейната стойност. Взаимнозависимата връзка води до разбито сърце. От друга страна, емоционално стабилна жена е тази, която има самочувствие. Знае стойността си, не позволява да се отнасят зле с нея, да я разиграват.

Странни начини, по които първата любов влияе на живота

5. През повечето време е песимистично настроена

Постоянното оплакване, негативните мисли са признак на емоционална нестабилност. Когато една жена не вижда повече възможностите в живота, светлата страна на нещата, не е дейна, за да подобри живота си, то за нея би било трудно да развие потенциала на една любовна връзка.

 

Коментирай