Интимно

5 начина да имате сигурна връзка с несигурен партньор

Несигурността в любовта и отношенията може да е пагубна

22.01.2023г. / 17 57ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

В любовта всеки е бил нараняван. По-чувствителните и склонни към самообвинение хора започват да изпитват несигурност, ако са били във връзки, които са ги карали да се чувстват зле. Ако партньорът ви не е искал да общува открито с вас, карал ви е да се чувствате неоценени, недостатъчно обичани и приети, избягвал е сериозните теми и най-лошото – вменявал е цялата вина на вас, нормално е да развиете несигурност.

5 вида несигурност, които мъжете изпитват

Ако имате партньор, който изпитва несигурност във връзката си с вас, това може да се окаже огромен проблем за бъдещото развитие на отношенията ви. Предизвикателство е както за вас, така и за него и за самата връзка. И тъй като борбата с несигурността е двустранен процес, в който участвате като двойка, важно е да знаете как да действате, за да създадете усещане за безопасна среда помежду ви.

Как да имате сигурна и здрава връзка с партньор, който е несигурен?

1. Дайте приоритет на нуждите на двойката пред индивидуалните нужди.

Двата вида нужди в една връзка се делят основно на индивидуални и общи. Трудно е да се каже кои трябва да са с приоритет, защото всичко зависи от индивидуалните ви особености като личности, а и от общата вибрация на връзката ви.

5 ранни признака, че партньорът ви е прилепчив

Но ако досега сте поставяли собствените си нужди пред тези на партньора или общите във връзката ви, променете това, за да създадете усещане за сигурност и заедност.

2. Полагайте усилия, които вие самите очаквате да получите в замяна.

Това е моментът, в който не е зле да си дадете сметка колко и какво давате от себе си във връзката. Ако получавате повече, отколкото самите вие давате, това може да е накарало партньора ви да се чувства несигурен във вас. Опитайте се да бъдете честни и равнопоставени в компромисите и раздаването, за да създадете условия на безопасност и хармония.

3. Бъдете „безопасен“ човек.

Понякога хората не си дават сметка как с думите и действията си нараняват и карат партньора си да се чувства несигурен в любовта им. За да промените това, запитайте се дали вие искате някой да се държи с вас така, че да се колебаете в него, в чувствата му, във верността му.

5 явни признака на несигурния мъж

4. Бъдете честни и открити.

Искреността винаги е добра стратегия, ако искате да се сближите. Откритото общуване и честността са неизменна част от задълбочаването на интимността и развиването на дълбочина във връзката. А когато има дълбочина в отношенията, те стават по-сигурни и улегнали.

5. Отделяйте повече време един за друг.

Пренебрегването на партньора и постоянното отлагане на прекарването на време заедно за сметка на други хора или ангажименти неминуемо внася усещане за несигурност. Ако подхождате с пренебрежение към партньора си и не му отделяте достатъчно внимание, той ще започне да се съмнява във вас и в себе си.

Кое е по-важно във връзките от любовта?

И обратното – ако се постараете да отделяте качествено време един за друг, ще покажете, че половинката ви е най-важният човек за вас. Работата, проблемите, ангажиментите и срещите с приятели няма да избягат. Тях винаги ще ги има, но за тяхна сметка ще изгубите любимия си човек и връзката си, ако не подхождате с внимание първо към него, а след това към всичко останало.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
* ( преди 1 година )
Кажете как се предпазва някой от психопат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар