Интимно

5 вида несигурност, които мъжете изпитват

За какво се терзаят

08.04.2021г. / 14 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Много хора страдат от несигурности, провокирани от различни причини, минал опит, набор от комплекси. Случвало ли ви се е да искате да започнете нова връзка, да имате огромното желание, защото харесвате някого, но да не смеете да предприемете първата крачка? Това вероятно звучи познато почти на всеки човек, защото психиката ни е белязана от все по-голям психологически товар с натрупването на опит, което поражда още и още несигурности и съмнения.

Ако сте несигурни, вероятно саботирате любовния си живот

Не само жените изпитват несигурност. Мъжете също се терзаят от куп условности, които им пречат да бъдат по-уверени в себе си, когато започват нова връзка или все още се колебаят дали да направят първата крачка. Много мъже изпитват несигурност, когато вече са във връзка.

Какви са най-честите видове несигурности, които засягат и мъжете?

Тревожат се дали ще успеят да задоволят жената

Една от най-големите несигурности, които тормозят повечето мъже, е представянето им в леглото. Началото на връзката и особено първите пъти, в които правите секс заедно, са напрегнати, защото още не се познавате, а превъзбудата е налице. Това може да влоши представянето на мъжа в леглото. Мъжете знаят това много добре и се притесняват дали ще успеят да задоволят партньорките си достатъчно.

5 явни признака на несигурния мъж

Мъжете се тревожат за външния си вид

Не мислете, че само жените се притесняват от голото си тяло и несъвършенствата, които притежава то. Мъжете имат не по-малко от тези страхове. Голотата е повод за притеснение за много хора независимо от пола им. Малцина са щастливците, които са в пълен мир и хармония с телата си.

Способността им да печелят пари

За мъжката половина на човечеството печеленето на пари е част от спектъра на притесненията. Всеки мъж иска да изкарва повече пари. Материалното положение е част от психологическата стабилност на мъжа, тя повишава самочувствието и прави мъжкото его по-изявено. Няма нищо по-ужасно за един мъж от това да не може да покрива нуждите си, камо ли тези на половинката си.

Признаци в поведението, които издават, че сте несигурни

Мъжете изпитват несигурност за личността си

Размишленията върху личността, грешките, характерите и натрупваният опит не са специалитет само на жените. Свикнали сме да смятаме, че жените са тези, които обръщат повече внимание на това, просто защото те говорят повече за тези терзания и проблеми. Но това не означава, че мъжете не изпитват подобни несигурности, напротив. Миналият опит, особено негативният, оказва огромно влияние върху това дали мъжът ще изпитва съмнения в себе си и личността си.

Много мъже изпитват несигурност за концепцията си да бъдеш мъж

Общовалидната концепция за това да бъдеш мъж включва да си силен, да си успешен, да печелиш повече пари, да не плачеш и да не показваш слабостите си. Това оказва изключително вредни влияние върху психиката на повечето мъже, защото изпълнението на този списък накуп понякога е наистина много трудно в живота. Ето защо на много мъже им е трудно да изчистят и избистрят своята собствена концепция и какви точно искат да бъдат.

Несигурен ли е мъжът до вас?

Коментирай