Интимно

3 признака, че сте прекалено контролиращи

Защо манията за контрол ви пречи да намерите любовта

03.02.2023г. / 09 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Чудите се защо все още не сте открили любовта, а толкова искате да бъдете обичани и да обичате? Има вероятност не просто съдбата да ви играе лоши шеги и да не ви среща с подходящи партньори, а вие самите да грешите в подхода и отношението си към потенциалните си половинки.

4 етапа, през които любовта преминава

Вярвате или не, има вероятност да сте прекалено контролиращи и това да ви изиграва много лоша шега в търсенето на любовта и задържането ѝ до вас. Ако до момента не сте осъзнали това, значи е време да се обърнете навътре към себе си, да приемете недостатъците в подходите си и да се опитате да промените грешките в поведението си.

Ето признаците, че сте прекалено контролиращи и това е причината да сте все още необвързани.

1. Бягате от хубавите неща.

Може би не си давате сметка, че не сте готови за любов, но има вероятност да е така. Вие сами отблъсквате потенциални партньори, защото нагласата ви е такава без да го осъзнавате. Когато не сте отворени към бъдещето, енергията ви стопира и това поставя прегради, които се усещат инстинктивно.

Желанието ви да откриете любовта и да контролирате всичко по пътя ви пречи да се отпуснете и да се оставите на течението да ви отнесе до любовта.

5 неща, които да обмислите, преди да се откажете от любовта

2. Не сте се излекували от миналото.

За да направите крачките към бъдещето, от критично значение е да се отървете от демоните на миналото. Колкото по-бързо го приемете и го оставите там, където му е мястото, толкова по-лесно ще ви е да продължите напред.

Пренебрегването, заобикалянето на проблемите от миналото и потискането им не помага да продължите и да превъзмогнете болките и грешките. Решението е в приемането им, осъзнаването и поправянето им. Това ще ви предпази от бъдещи разочарования или поне ще намали влиянието им върху емоциите и подходите ви.

3. Искате да контролирате всичко.

Помислете добре дали не сте прекалено контролиращи към обстоятелствата и хората в живота си. Желанието за контрол над всичко обикновено е продиктувано от страховете от провал и нараняване. Неуспехите и болките от миналото ви карат да се опитвате да се предпазите от нови разочарования, а следствие от това е манията за контрол.

7 съществени разлики между истинската и фалшивата любов

Откриването и преживяването на истинската любов е уязвимо преживяване, което ви излага на показ изцяло – външно и вътрешно. Само когато приемете това и прегърнете тази идея, отворите се за нея, ще ви е по-лесно да се освободите от желанието за контрол, защото ще разберете, че няма как да контролирате всичко и всички.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати