Интимно

10 причини силните двойки да не празнуват Свети Валентин

Защо те нямат нужда от ден на влюбените, за да отбележат любовта си

13.02.2023г. / 14 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Свети Валентин е един от най-противоречивите празници, свързани с любовта. Обикновено хората го възприемат полярно – едните го обожават, другите дори го мразят и се дразнят на цялата трескава олелия, която го заобикаля.

Според любовни експерти, силните двойки, притежаващи стабилни и хармонични отношения, не се нуждаят от отбелязване на празника на влюбените. За тях не е необходимо да чакат определен ден от годината, в който да утвърдят любовта си.

Любовно обяснение за Свети Валентин

Много от двойките се страхуват да пропуснат Свети Валентин, защото това сякаш ще подскаже, че не се обичат достатъчно.

За да се освободите от стереотипите, свързани с празника на влюбените, вижте защо силните двойки нямат нужда да празнуват Свети Валентин.

1. Силните двойки не изпитват нужда да парадират с връзката си.

Сред приятелите ви в социалните мрежи със сигурност има такива двойки, които постоянно публикуват постове, с които показват колко се обичат, колко силна е любовта им, колко вълнуваща е връзката им. Такива постове са дразнещи, но по-важното е, че зад тях обикновено се крият несигурност, проблеми във връзката, ниски нива на щастие.

Традиции за Свети Валентин от различни части на света

2. Спонтанната обич е много по-ценна от тази, изразена само на празника.

Силните двойки нямат нужда от определен ден в годината, в който да си кажат „обичам те“. Те го правят всеки ден и то спонтанно, без да го планират. Любовта просто извира от думите и действията им, което е много по-важно от вечер на свещи с вино и рози.

3. Свети Валентин внася прекалено много ненужно напрежение.

Силните двойки не се нуждаят от празник на влюбените, защото той внася повече напрежение, отколкото усещане за любов. Подготовката, резервациите, измислянето на изненади, подбирането на подаръци – всичко това може да съсипе цялостното усещане и да наруши смисъла на празника, а именно да отпразнувате любовта, вместо да се напрягате.

4. Има много други поводи за празнуване.

За силните двойки не е важно да отбелязват любовта си на точно определен ден за целта. Те намират много поводи да я отпразнуват всеки ден. Това е една от тайните им за щастие.

Някои забавни и любопитни факти за Свети Валентин

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 1 година )
Написано с разбиране и съчувствие. Наздраве.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар