Интимно

Женски трикове за вечна любов

Как да запазите отношенията, любовта и връзката си завинаги

31.03.2023г. / 10 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Вечната любов звучи като фраза от приказките, но съвсем не е невъзможна. Стига да знаете как да действате спрямо партньора си, поддържането на щастливите отношения е ключ към любовта, която трае завинаги.

Мъжете и жените действат и мислят по различен начин. Любовта на мъжете минава не само през стомаха им, но и през егото им, самочувствието и признанието, което получават от жените до тях. Мъжете откликват повече на думи и докосвания. Знаейки това, жените могат да напътстват отношенията в посоката, която искат.

Цитати за любовта и брака, които ще ви развълнуват

Кои са женските трикове, които могат да допринесат за поддържането на вечната любов?

Уважение

Един от най-мощните механизми за привличане и задържане на мъжката любов е уважението. Всеки мъж иска да бъде уважаван. Мъжкото му его подтиква към този порив и ако знаете добре това и отдавате нужното уважение към партньора до себе си, това ще увеличи шансовете ви за вечна любов.

Решаване на проблемите заедно

Много важно за дългосрочните и щастливи отношения е проблемите да се решават от двамата партньори. Взимането на решения заедно, допитването до мнението на другия и приемането му е ключово за запазване на любовта.

Показвайте му, че ви е необходим

Мъжете имат нужда да знаят, че са ви необходими. Не ги отблъсквайте, когато искат да ви помогнат с нещо, дори да можете да се справите сами. Не се отнасяйте с него като с ненужна вещ, за която няма значение дали е там или не е. Във всеки удобен случай му показвайте, че ви е необходим и че оценявате желанието му да ви помага.

Как се усеща истинската любов?

Не пренебрегвайте секса

Сексът е ключов фактор във всяка връзка, в някои повече, в други по-малко, но винаги е важен. От значение е както начинът, по който общувате сексуално, така и дали сексът изобщо го има. Всичко, свързано с него, може да се окаже проблем – липсата му или егоизмът в него. За да запазите любовта си вечна се старайте да давате, не само да взимате в секса.

Бъдете директни в общуването

Едно от нещата, които дразнят и отблъскват мъжете най-много, е женската уклончивост. Недомлъвките, двусмислените отговори, премълчаването с определена цел са непонятни на мъжете. Тези различия предизвикват конфликти, които могат да се задълбочат до степен да влошат отношенията.

Бъдете конкретни

Жените са по-склонни да бъдат абстрактни в общуването, докато мъжете са директни. Ако сте такива в комуникацията си, те ще го оценят и ще ви бъдат благодарни. Конкретността е много важен фактор в общуването, който влияе значително на любовта и отдадеността в отношенията. Краткото и ясно изказване на мислите и желанията ви, назоваването на нещата по същество може да е истински спасителен пояс за връзката.

Как да разберете дали сте емоционално готови за нова любов

Коментирай