Интимно

Признаци, които издават сексуално привличане

Не можете да прикриете, когато сте физически привлечени от някого

05.04.2023г. / 11 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато сте привлечени от някого, тялото ви ще се постарае да ви подскаже това, дори все още да не сте го осъзнали с ума си. Има редица сигнали, които издават сексуално, физическо или дори емоционално привличане, за които може да не си дадете сметка веднага. Може да се почувствате привлечени от мъж, който дори не е ваш тип, но тялото ви да ви подсказва друго.

5 начина да откриете любовта според законите на привличането

Ако се почувствате особено в присъствието на мъж, това може да се дължи на сексуалното привличане, което ви е споходило.

Ето кои са признаците, издаващи сексуално, физическо, а дори и емоционално привличане.

Сърцебиене

Ако мъж, към когото изпитвате привличане, се доближи до вас, за говори ви или ви докосне, а в отговор усетите сърцебиене и ускорен пулс, това определено е признак на привличане. Тази реакция се случва заради внезапното повишаване на адреналина и допамина, които действат моментално на сърдечния пулс, като го ускоряват.

Диригентът на тази верижна реакция всъщност е мозъкът. Той пръв „знае“ кога сте привлечени и кога не, преди дори да сте го осъзнали. Той провокира повишаването на секрецията на тези хормони, които косвено влияят върху сърдечния ритъм, като го ускоряват.

10 физически черти, които привличат мъжете

Изпотяване

Изпотяването също е реакция на тялото, която не можете да контролирате и да прикриете. Тя се случва, когато сте развълнувани от физическата близост на някого, който е предизвикал интерес у вас по някакъв начин.

Импулсите, които мозъкът изпраща към отделителната система и кожата, ви карат да се изпотявате. Кожата ви дори може да настръхне, когато обектът на привличане е някъде около вас. Изпотяването се случва на първично физическо ниво, когато сте сексуално привлечени от някого и издава вашия физически интерес.

Разширяване на зениците

Когато сте привлечени физически от някого, допаминът в тялото ви започва да се повишава. Това предизвиква вълна от промени и усещания в различни зони на тялото. Разширяването на зениците също е вследствие на внезапно повишените нива на допамин, заради който често наричат тази реакция „влюбен поглед“. Роля тук играят и серотонинът, и норадреналинът.

Мъжете са тайно привлечени от тези женски черти

Несъзнателно имитиране на другия

Един издайнически сигнал, че сте привлечени от някого е несъзнателното копиране на неговите жестове. Това е начин да се доближите до него, да бъдете приети и забелязани. Подсъзнателният стремеж да имитирате обекта си на привличане е продиктуван от инстинктивния език на тялото, с който човек се опитва да покаже интереса си.

Коментирай