Интимно

Топ 10 причини за липса на секс в брака

Какво ви кара да не изпитвате физическо желание към половинката си

18.04.2023г. / 16 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

В началото на всяка връзка сексът заема централно място. С течение на времето страстта, бурните емоции и силното физическо влечение могат да намалеят, което е изцяло нормален процес. И въпреки че това е нормално, сексът трябва да продължава да съществува и да ви свързва, макар да не заема централно място.

Причините за липса на секс в брака могат да са много. Ето 10 от тях.

Видове секс, от които семейните двойки се нуждаят

1. Изпитвате трудности да говорите за секс.

Говоренето за секса е признак на здравина в отношенията, искреност, откритост. Ако имате затруднения да говорите за секс, тоест да си казвате от какво имате нужда, това може да попречи на самото физическо преживяване. Може дори да доведе до липсата му.

2. Изпитвате голям стрес.

Стресът може да се отрази на всички нива в живота, включително и в секса. Либидото ви, както и това на партньора ви могат да спаднат до степен да се откажете от секса за известно време. Това не означава, че сте спрели да се обичате. Важно е да изясните причините за липсата на секс. Ако стресът е в основата, опитайте се да го намалите.

3. Различни нива на либидо.

Сексът в брака може да пострада, ако имате различни степени на либидо. Това с течение на времето внася напрежение и нежелание за секс. Не само сексуалното желание играе роля, а и това дали ви се прави секс по едно и също време. Ако на единият партньор сексуалният ищах му идва сутрин, а на другия вечер, това също може да предизвика физическо отдръпване.

Как да разберете дали правите секс или любов

4. Емоционални проблеми.

Психическото състояние оказва влияние върху физическите желания и мотивация. Ако се борите с психологически или емоционални проблеми, нормално е те да окажат влияние върху желанието за секс.

5. Изпитвате притеснения в леглото.

Ниското самочувствие в секса, срамът от тялото или голотата, притеснението относно сексуалното представяне са само част от причините сексът да липсва в брака. Въпреки че някои от тези причини са характерни за началото на връзката, а впоследствие отшумяват, те могат да са причина за липса на секс в брака.

5 признака, че сте в брак без любов

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 11 месеца )
Харесване, привличане, любов, секс. Ако липсват предпоставките си губи смисълът!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар