Интимно

Топ 10 причини за липса на секс в брака

Какво ви кара да не изпитвате физическо желание към половинката си

18.04.2023г. / 16 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Страх от опитването на нови неща.

С времето сексът в брака може да стане скучен и еднообразен. Познавате се много добре, знаете всяко кътче от тялото на другия, знаете кога и как точно да го възбудите. Ако не опитвате нови неща, всичко това може да ви накара да изгубите интерес и сексуално желание.

Истини, които мъжете трябва да разберат за брака

7. Имате сериозни проблеми във връзката.

Една от най-явните и сериозни причини за липса на секс в брака са нерешените проблеми. Колкото по-сериозни са те, толкова по-трудно е да правите секс, мислейки за тях. Ако не работите по посока разрешаването им, емоционалното и физическо отдалечаване се задълбочава.

Свързани статии

8. Нереалистични очаквания от секса.

Много проблеми в брака, свързани със секса, идват заради нереалистични очаквания. Ако мислите, че всичко ще си бъде както в началото, страстта няма да угасва никога и винаги ще имате високо либидо, грешите. Причините желанието за секс да намалеят с времето са много и съвсем не всички са свързани с липсата на обич помежду ви. Не бързайте със заключенията.

5 признака, че неангажиращата връзка може да се превърне в брак

9. Прекалено много се критикувате взаимно.

Критиката е полезна, когато е градивна. Когато не е и когато е в излишък, тя води до проблеми в отношенията, емоционално отдалечаване, а всичко това рефлектира върху секса.

10. Отегчени сте един от друг.

Разнообразието винаги поддържа пламъка в една връзка. Ако сте се оставили на течението и не полагате грижи за връзката си, ще се отегчите един от друг, а това ще се отрази зле на сексуалното ви желание.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 1 година )
Харесване, привличане, любов, секс. Ако липсват предпоставките си губи смисълът!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар